Zejména ve znamení nadcházejícího vstupu Slovenska do Evropské unie a přípravy zdejších stavbařů na tento krok se nese letošní sedmý ročník mezinárodního veletrhu stavebnictví For Arch Slovakia, který včera 27. 4. 2004 začal v Banské Bystrici. Na tiskové konferenci u příležitosti konání akce to řekl ředitel pořádající agentury BB Expo Dušan Kováč.

"Stavebníci a výrobci stavebních materiálů očekávají od vstupu země do unie nárůst stavební výroby, a proto projevili větší zájem vystavovat," uvedl.

Své výrobky na akci představuje téměř 260 domácích a zahraničních společností. "Výstavní plocha i počet vystavujících se meziročně zvýšil zhruba o šest procent," uvedl Kováč.

Ze zahraničních účastníků má tradičně největší zastoupení Česká republika, ze které zde vystavuje 13 firem. Českou národní expozici organizačně zabezpečuje Veletržní správa ABF Praha. Zastoupení zde mají i rakouské a polské firmy.

Veletrh, který je ve stavebnictví druhým největším v zemi, letos obohatí také třetí ročník odborné akce zaměřené na regionální rozvoj - For Region. Její součásti bude odborná konference s názvem Evropské fondy pro rozvoj regionů. Během akce také budou vyhlášeny výsledky tradiční soutěže Grand Prix For Arch za nejlepší inovační výrobek ve stavebnictví. -čtk-