Irská investiční a developerská společnost Ballymore Properties se chystá do pěti budov na Václavském náměstí investovat několik miliard korun. Budovy získala prostřednictvím své dceřiné firmy na konci dubna ve výběrovém řízení za 801,5 milionu korun. Informovala firma.

Za domy na Václavském náměstí, v Jindřišské a Panské ulici nabídla nejvyšší cenu. Do souboru patří i dům naproti hlavní poště v Jindřišské ulici. Nemovitosti, které leží na pozemku téměř 11.000 metrů čtverečních, se nyní využívají zejména jako kanceláře a obchody. Společnost počítá, že budovy celkově zrekonstruuje a některé dostaví.

Ballymore Properties se sídlem v Londýně a Dublinu působí v oblasti výstavby a regenerace městských center přes 25 let. Firma má zkušenosti s projekty obchodních, kancelářských a zábavních komplexů i s bytovou výstavbou. V Bratislavě se například chystá realizovat víceúčelový komplex Eurovea, který bude zahrnovat mimo jiné kanceláře, byty, hotel, divadlo, multikino, muzeum i kasino. Jeho součástí bude i centrální náměstí a park.

Komplex budov na Václavském náměstí našel svého majitele již jednou. Italská firma Bricks Invest nemovitosti. -čtk-