Společnost BA-CA ImmoTrust, která patří do německé finanční skupiny HVB Bank, se dohodla s rakouskou společností Soravia Gruppe na koupi obchodního centra v Bratislavě za více než 50 milionů eur. Podle tiskové zprávy HVB Bank budou následovat další velké investice do nemovitostí v regionu střední a východní Evropy.

"Očekáváme investiční potenciál ve výši přibližně deset miliard eur v následujících třech letech," uvedl investiční manažer BA-CA ImmoTrust Franz Pöltl. Samotná Bank Austria Creditanstalt, která řídí aktivity HVB ve střední a východní Evropě, chce podle něj přitáhnout zhruba miliardu eur.

Bratislavský trh s nemovitostmi je podle BA-CA ImmoTrust zajímavý a vhodný k investování. Rozhodnutí společnosti koupit vůbec první obchodní centrum v regionu podstatně ulehčily vstup Slovenska do Evropské unie, výhodné investiční prostředí, hlavně nízké daně.

BA-CA ImmoTrust předpokládá, že Shopping Palace Bratislava, který leží na výpadovce směrem k dálnici na Žilinu, se bude v budoucnu dále rozšiřovat. Rozestavěné obchodní centrum bude zatím poskytovat 19.000 metrů čtverečních nákupní a zábavní plochy. Spolu s již existujícími plochami a nedalekým hypermarketem Tesco nabídne centrum zhruba 57.000 metrů čtverečních. -čtk-