Velké nákupní centrum, jediný supermarket pro více než 10.000 obyvatel plzeňského sídliště Vinice, bude prodáváno v dražbě s minimální vyhlašovací cenou pět milionů korun. Licitaci o přízemní objekt vyhlásila na 15. června plzeňská Aukční síň Naxos na žádost konkurzního správce bývalého majitele objektu. Řekla Kateřina Havlíčková s aukční síně.

Přestože si zájemci mohou objekt s tržní cenou sedm milionů korun prohlédnout až 2. a 8. června, předběžný zájem už je velký. "Na sídlišti je to jediná velká prodejna, pak už je tam pouze jeden malý obchod," dodala. Naxos počítá, že bude objekt prodán okamžitě. Podle ní dražila aukční síň loni podobný supermarket na sídlišti v Sokolově, který byl prodán v prvním kole dražby.

Patnáct let starý přízemní objekt v Brněnské ulici zahrnuje prodejnu potravin, restauraci, skladové prostory, čtyři maloobchody, zásobovací prostor a podkrovní bar. Celková zastavěná plocha je 2075 metrů čtverečních, pozemky 3400 m2. "Budova je ve velmi dobrém technickém stavu," dodala Havlíčková.

Dobrovolná dražba se bude konat 15. června od 10:30 v Aukční síni Naxos v Husově 13. Nejnižší podání je stanoveno na pět milionů korun, dražební jistota 800.000 Kč. -čtk-