Nakladatelství GRADA přináší nové publikace, které se vám mohou stát dobrým pomocníkem při zkrášlování zahrad, stavbě plotu nebo při přípravě něčeho dobrého k jídlu i pití z letního ovoce.

Okrasné trávyAlena NovákováVydavatelství GradaPivoňkyPavel SekerkaVydavatelství Grada
V této publikaci určené co nejširší zahradnické veřejnosti najdete nejen pravé trávy z čeledi lipnicovitých, ale i trávy nepravé neboli kyselé z čeledí sítinovitých a šáchorovitých. Seznámíte se s neobyčejně zajímavou stavbou těchto rostlin, která je tvoří tak vzdušnými, s jejich původními stanovišti, odkud k nám přišly, a především pak s praktickým návodem, jak tyto rostliny úspěšně množit, vysazovat, přezimovat a kombinovat ve výsadbách s dřevinami, cibulovinami a ostatními kvetoucími rostlinami. Součástí textu je barevná příloha.Pro pěstování pivoněk na našich zahradách hovoří mnoho důvodů. Patří mezi ně, až na výjimky, jejich dobrá odolnost vůči mrazu, chorobám a škůdcům, dlouholetost rostliny a nesporná atraktivita květů. V knize jsou uvedeny veškeré informace o výběru rostlin, správné výsadbě, nárocích na světlo, půdu, hnojení a zálivku, o způsobech množení a možnostech jejich použití. Poprvé jsou u nás představeny všechny známé druhy, s nimiž se můžeme setkat ať v přírodě, nebo v zahradách. Pro zájemce o pěstování pivoněk je tato kniha nepostradatelná. Text doplňuje barevná příloha.
98 stran, cena 98,- Kč,tuto publikaci lze objednat zde100 stran, cena 98,- Kč,tuto publikaci lze objednat zde
PlotyJiří ŠťastnýVydavatelství GradaLetní ovoce v kuchyniPřeklad: Zdena SvěrákováVydavatelství Grada
Ploty nás chrání před zvědavými zraky a nevítanými návštěvníky, ale i psychicky, tím, že vymezují naše teritorium. Každý plot by měl odpovídat charakteru místa a stavby, které obklopuje. Tato kniha vás seznámí s potřebnými znalostmi o plotech – zejména s jednotlivými typy, stavbou a opravami.V této celobarevné publikaci najdete nejlepší recepty, jak snadno a rychle připravit chutné pokrmy z různých druhů ovoce a na barevných fotografiích uvidíte, jak by měl výsledek vypadat. V receptech se používají různé druhy letního ovoce: jahody, maliny, ostružiny, třešně, meruňky, broskve, borůvky, rybíz, mirabelky, nektarinky, švestky, reveň i angrešt. Dozvíte se, jak připravit ovocné nákypy, omelety, palačinky, ovocné saláty, poháry, jogurtové a tvarohové dezerty, ovocné koláče a dorty, šťávy, bowle, koktejly, ale také marmelády a džemy.
cena 59,- Kč,tuto publikaci lze objednat zde96 stran, cena 129,- Kč,tuto publikaci lze objednat zde