Stavební společnost VCES dosáhla v loňském roce zisku před zdaněním 123 milionů korun při tržbách převyšujících 3,3 miliardy korun. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Srovnatelné výsledky za rok 2002 nejsou k dispozici, neboť společnost vznikla loni sloučením sedmi subjektů.

Rok 2003 byl pro stavební firmy jedním z nejúspěšnějších, což potvrdil i generální ředitel VCES Miroslav Boštík. "Naší společnosti se v loňském roce podařilo zrealizovat velké množství staveb, školských zařízení, bytových domů a rezidenčních čtvrtí," zhodnotil uplynulý rok.

Výhled na letošek je pro firmu ještě optimističtější. "Již nyní objem uzavřených smluv na letošní rok dosahuje úrovně roku 2003 a významná část z nich zakázkově naplňuje i rok 2005," uzavřel Boštík.

Společnost staví po celém území republiky, největší zakázky má v Praze a ve středních Čechách. Akciovou společnost tvoří sedm odštěpných závodů. Tato základna rozšířená o projektové subjekty tvoří dohromady koncern, který zaměstnává 1100 lidí. Celá skupina loni utržila téměř čtyři miliardy korun. -čtk-