Město Cheb nabídne investorům další pozemky pro vybudování šestnácti rodinných domů. Zájemce by měl lokalitu vybavit sítěmi a vybudovat komunikace. Pozemky pak podle záměru města bude sám nabízet uchazečům o výstavbu, řekl chebský místostarosta Pavel Vanoušek.

V lokalitě Háje jsou pozemky pro šestnáct stavebních parcel. "Vypíšeme výběrové řízení na dodavatele. Jaké budou nakonec podmínky bude záležet na nabídkách," řekl Vanoušek. Pro město by bylo ideální, pokud by investor vybudoval komunikace i sítě a ještě městu zaplatil za pozemky alespoň tolik, kolik by radnice dala stavebníkům za dokončenou bytovou jednotku.

Město dotuje nově vybudované byty až 50.000 korunami. "To by v případě, že tu vznikne šestnáct domů, bylo 800.000 korun," řekl Vanoušek. Vyloučena ale není ani varianta, kdy by investice do sítí byla zaplacena převodem pozemků.

Město v případě pozemků v Hájích odmítne státní dotaci, kterou mělo přislíbenou. Chce si totiž šanci na její získání nechat na pozdější výstavbu. "Podmínkou je, aby domy stály do pěti let. To bychom v tomto konkrétním případě, kdy počítáme s převodem pozemků na investora, nemohli zaručit," řekl Vanoušek.

Cheb plánuje v roce 2005 nebo 2006 výstavbu 96 bytů pro nízkopříjmovou skupinu obyvatel v Pražské ulici. "Na tuto investici bychom dotaci získali raději," doplnil Vanoušek. -čtk-