Konsorcium v čele se společností Skanska DS získalo v minulých dnech zakázku na modernizaci úseku železniční trati Bratislava-Trnava v hodnotě 142 milionů eur. Zakázka zahrnuje například rekonstrukci šesti zastávek a úseku mezi obcemi Šenkvice a Cífer, informovala Skanska.

Do vítězného sdružení patří kromě Skanska také firmy Stavby silnic a železnic, TCHAS a Elektrizácia železníc Kysak. Projekt částečně financuje Evropská unie prostřednictvím fondu ISPA.

"Vítězství v této soutěži je pro společnost Skanska dalším úspěchem na slovenském trhu, který považujeme za neobyčejně perspektivní. Slovenská republika prochází pozitivním ekonomickým vývojem a my jsme připraveni se na něm podílet," uvedl šéf Skanska DS Josef Hájek.

Největší česká stavební skupina Skanska loni zvýšila svůj podíl na Slovensku poté, co ovládla společnost Banské stavby. Mezi nejvýznamnější stavby na Slovensku, na kterých se skupina Skanska dosud podílela, patří rychlostní silnice D2 Lamačská cesta-Staré Grunty v Bratislavě, budova Samsung v Galantě a stavba čistírny odpadních vod v Banské Bystrici. -čtk-