Za účasti 921 firem z 11 zemí začne za dva týdny patnáctý ročník stavebního veletrhu For Arch, který představí novinky a trendy ve stavební výrobě. Součástí programu bude vyhlášení vítězů Stavba roku a soutěž učňů stavebních oborů, novinkou bude první ročník soutěže Dopravní stavba roku.

Vedle odborných konferencí budou návštěvníci moci využít poradenskou činnost u jednotlivých stánků. Zahraniční účast na letošním veletrhu budou zastupovat především vystavovatelé z Německa, Slovenska, Rakouska, Polska a Francie.

Do soutěže Stavba roku se letos přihlásilo 48 staveb z celé republiky. V rámci přehlídky se návštěvníci budou moci seznámit s 15 nominovanými objekty, pěti z nich porota udělí ocenění.

Branami veletrhu For Arch v minulém roce prošlo téměř 110.000 návštěvníků za účasti více než tisíce firem. Veletrh je zaměřen především na odbornou veřejnost, která se loni na všech návštěvnících podílela z více než poloviny. Za letošní cíl si Sedláková vytyčila 60 procent.

Letošní ročník začne 14. září a potrvá pět dní. Otevírací doba je od 10:00 do 18:00 hodin, v sobotu do 16:00. Základní vstupné činí 150 korun, při objednávce přes internet je o 30 korun levnější. -čtk-