Regionální rozvojová agentura jižní Moravy připravila program, který by měl zlepšit informovanost vlastníků investičních nemovitostí a také zpřehlednit jejich nabídku pro investory. Manažer programu Jan Hladík řekl, že zájem o spolupráci zatím projevilo kromě brněnských lokalit dalších 13 průmyslových zón v regionu. S nabídkou podle něj oslovili asi 46 zástupců 60 zón.

Areály nabízené investorům jsou v různém stavu. Pracovníci agentury je proto osobně navštíví a vyhodnotí. Vytvoří pak kategorie a také návrhy dalšího možného rozvoje průmyslové nemovitosti, vysvětlil Hladík. Uvedl, že agentura navíc bude pravidelně pořádat například tematické semináře a poskytovat asistenci majitelům zón.

Program budou moci využívat i potenciální investoři, jak ze zahraničí, tak z řad českých podnikatelských subjektů. Na jednom místě by měli získat odpovídající informace a přehled o nabídce nemovitostí pro investice, řekl Hladík. Podle něj byla letos zatím regionální rozvojová agentura v kontaktu s asi 50 potenciálními investory. Ředitel agentury Vladimír Gašpar už dříve uvedl, že zájem investorů o jižní Moravu a Brno je letos větší. -čtk-