Hypermarket Hypernova bude zřejmě hlavním nájemcem v připravovaném obchodním a zábavním centru Hollandia, které má vzniknout v Liberci na místě bývalé továrny Textilana. Byl by to už druhý hypermarket holandské společnosti Ahold ve městě.

Plány na umístění Hypernovy do centra Hollandia potvrdil listu zástupce developerské společnosti Liberec Real Estate Jaroslav Murdych. Mluvčí společnosti Ahold, do níž hypermarkety Hypernova patří, Kateřina Černá uvedla, že firma o svém působení v centru Hollandia jedná.

"Více informací bychom rádi uveřejnili teprve tehdy, až dohodu o svém působení v centru uzavřeme," řekla Černá. Pokud se Ahold s majiteli centra v bývalé Textilaně dohodne, pak podle Černé určitě zůstane i v dosavadních pronajatých prostorách v nákupním středisku Nisa Center u dálnice na Prahu.

Některým lidem se nápad se dvěma stejnými hypermarkety ve stotisícovém Liberci nezamlouvá. "Nechápu, proč v novém centru má být zrovna Hypernova. Pro zákazníka by bylo lepší, kdyby tam obchodovala jiná firma a s Hypernovou si ve městě konkurovala," řekl Martin Holub. -čtk-