Společnost PSJ holding postaví v BB Centru v Praze - Michli, které je největším administrativním komplexem v republice, další budovu. Předpokládané finanční náklady dosahují 1,03 miliardy korun. Budova by měla být hotova za 18 měsíců, tedy v červnu 2006. Investorem stavby je developerská společnost Passerinvest Group.

Budova Gamma o třech podzemních a deseti nadzemních podlažích by se měla stát dominantou BB Centra. V současnosti v tomto komplexu pracuje přibližně 5000 lidí. Celkem je zde 80.000 metrů čtverečních užitných ploch a kolem 1300 parkovacích stání.

V budově Gamma bude k dispozici přibližně 30.000 metrů čtverečních převážně kancelářských ploch, které jsou určeny k pronájmu. Parkovacích stání zde bude přes 500.

Zajímavostí budovy bude podle Miroslava Fukse z PSJ holding 16 druhů fasád od celoprosklených, přes fasády pohlcující hluk až po pásová okna na severu objektu. Jako výrazný architektonický prvek budou působit panoramatické výtahy v proskleném atriu. Na střeše vznikne prostor se zelení a vyhlídkovou terasou. Architektem projektu je Jan Aulík ze Studia A.

Po dokončení celého komplexu by BB Centrum mělo nabídnout více než 300.000 metrů čtverečních užitných ploch ve více než 15 objektech a přibližně 5000 převážně podzemních parkovacích stání. Celkové náklady na realizaci komplexu prý překročí 15 miliard korun.

Součástí projektu BB Centra je i síť obchodů a restaurací, dva parky, kostel, venkovní víceúčelové hřiště a wellness centrum s nabídkou relaxačních a sportovních potřeb. Cílem je připravit pracovní prostředí pro více než 15.000 lidí.

PSJ holding se do michelského BB Centra vrací po dvou a půl letech. Naposled zde stavěl v roce 2002 dvě menší administrativní objekty Office Park a bytový dům Residence BB Centrum. Za šest let zde pracoval na stavbě sedmi objektů za zhruba 3,3 miliardy korun. -čtk-