Kemp, chatová osada, zahrada s bazénem, parkoviště, sportovní areál, rodinný dům. Jak zde rychle a efektivně vyřešit přípojné místo na elektřinu a vodu, osvětlení nebo ozvučení části exteriérů, nebo dokonce osadit čtečku karet nebo hlasitý telefon? Jednoduše. Za použití univerzálních sloupků z produkce prostějovské firmy MICOS.

Oč se jednáJedná se o plastové sloupky, splňující mnoho požadavků - počínaje variabilním ergonomickým designem pro zajištění bezpečnosti okolí i obsluhy a konče odolností proti povětrnostním vlivům a šetrností k životnímu prostředí.

Velkou výhodou systému Universal Colonnade je jednoduchá montáž - stačí jen usazení do výkopu, žádné betonování základů, pouze zhutnění zeminy okolí sloupku. Snadná je i údržba - možnost mytí tlakovou vodou.

Možnosti využití

Zákaznická řešení v provedení sloupků umožňují široké možnosti využití - například přípojky na příjem signálu rádia, TV, SAT atd. Vybavení sloupků může být ovládáno dalšími elektronickými zařízeními, jako je soumrakový spínač, pohybové čidlo a podobně. Pro případy automatického platebního systému je možné osadit sloupky mincovními, žetonovými nebo karetními výdejními automaty.

Sloupek se zásuvkami na 230 V pro připojení různých spotřebičů obsahuje jističe, pro ovládání každé zásuvky samostatně. Společně s proudovou ochranou jsou umístěny v NN rozváděči, uloženém pod uzamykatelným krytem. Ve spodní, nadzemní části je místo pro pevné uchycení přívodu vodovodního potrubí s uzavíracím ventilem. Odpad do kanalizace řeší nerezová vpusť, umístěná vedle sloupku, která je předmětem samostatné dodávky. Sloupky jsou opatřeny dostatečně dimenzovanou svorkovnicí, která umožňuje nejen přívod elektrické energie zemním kabelem, ale také propojení s dalšími sloupky.

Výrobce sloupků produktové řady Universal Colonnade je připraven nabídnout i řešení tak zvaně „na míru“. Více informací naleznete na www.universalcolonnade.cz.