Dvorní designér značky Alessi Stefano Giovanonni společně s techniky švýcarského koncernu Laufen vytvořil unikátní nadčasovou koupelnu. Díky setu Il bagno Alessi může vaše koupelna nyní sebevědomě konkurovat i sebelépe zařízenému obývacímu pokoji.

Důvodem, který světoznámého Itala přiměl aplikovat své zkušenosti z ostatních oblastí designu právě do koupelen, byly stále se zvyšující nároky zákazníků na zpracování a design všech užitných a zařizovacích prvků domácnosti. Došlo tedy i na revizi prozaických předmětů, jakými jsou bidet či umyvadlo. Stačilo jen popustit uzdu fantazii a konvenčně vnímané a vyráběné předměty získaly zcela nový rozměr.

Stále více zákazníků si také uvědomuje, že právě v koupelně stráví poměrně hodně času a právě klozet, vana či umyvadlo patří mezi nejpoužívanější vybavení jejich bytu. Proto by u nich měli vyžadovat nejen dokonalou funkčnost, ale i precizní design, díky němuž se mohou ve své koupelně skutečně uvolnit a relaxovat.

Keramika Il bagno Alessi se už na první pohled vymyká běžnému koupelnovému sortimentu. Nejvýraznějším prvkem celého setu se stalo vysoké umyvadlo Tamtam, u kterého nenajdete jediný zbytečný záhyb nebo rušivou křivku. Samozřejmostí Tamtamu, stejně jako nižší varianty umyvadla, je neviditelný přepadový systém, který chrání umyvadlo před přetečením vody, aniž by jakkoliv zasáhl do jeho vzhledu. Rovnocennými partnery umyvadlu jsou závěsný a kombinovaný klozet nebo bidet, stejně jako historicky první vana v sortimentu švýcarské značky Laufen. Celý set je doplněn elegantními armaturami Oras a jemnými doplňky Inda, které jej dovádějí k naprosté dokonalosti.

Za nejvíce vzrušující součást setu Il bagno Alessi považují mnozí právě umyvadlo Tamtam, jehož název přibližuje i designérovu inspiraci. Oblé, téměř kosmické tvary klozetu svou strohostí a elegancí vytvářejí tolik potřebný prostor pro nerušenou relaxaci. Organický tvar pisoáru pro domácí použití působí dojmem, že na stěně je připevněn nejdokonalejší výtvor celé moderní civilizace. Bidet spolu s high-tech baterií Oras mohou budit zdání, že se jedná o zařízení s přísně tajným účelem.