Právě skončený druhý ročník specializované výběrové výstavy kancelářského nábytku, vybavení a doplňků, kancelářských potřeb, služeb a řešení OFFICE & LIFE probíhal ve Veletržním paláci v Praze od 17. do 19. února 2005. Organizátory této výstavy jsou společnost AC EXPO, s. r. o., a ing. Petr Ivanov – TECH & LINE, spolupořadatelem se stala společnost Expand Media, s. r. o., vydavatel časopisu Kancelář.

Hlavním partnerem letošní výstavy OFFICE & LIFE byla společnost Ahrend, s. r. o., Central & Eastern Europe. Hlavním mediálním internetovým partnerem se stal TVUJDUM.CZ.

Na výstavě se na ploše 1.420 m2 prezentovalo osmadvacet špičkových českých i zahraničních společností vyrábějících, prodávajících či dovážejících kancelářský nábytek a doplňky nebo kancelářskou techniku světoznámých značek. Měly příležitost představit se v kvalitní společnosti odborné veřejnosti, která tvořila převážnou většinu návštěvníků letošního ročníku. Akce se také letos setkala se zájmem ze strany architektů i developerů, kteří přicházeli na výstavu čerpat inspiraci a nápady i navazovat nové kontakty. Jistou komplikací byla pro letošní ročník sněhová kalamita, která jistě odradila některé mimopražské návštěvníky od cesty do Veletržního paláce.

Čisté funkcionalistické prostory Velké dvorany Veletržního paláce, pro tuto výstavu efektně zatemněné černými koberci, černé boxy expozic a přímé osvětlení jednotlivých exponátů navodily odpovídající atmosféru a vytvořily působivý rámec pro prezentaci moderního vysoce funkčního a variabilního kancelářského nábytku, který je v současné době již samozřejmou složkou pro vytváření příjemného a podnětného pracovního prostředí.

Renomované domácí i světové značky se návštěvníkům představily také v rámci letošního nového projektu, který organizátoři nazvali Designbox. Své novinky v černých oddělených boxech předvedly například společnosti Ahrend, Central & Eastern Europe, Akit, Kinnarps, Ranný Architects, Prowork, Scandium, Top Office, Vasa a mnohé další.

Výběr nejvýznamnějších a nejdůležitějších firem z oboru zaručuje výstavě OFFICE & LIFE vysokou kvalitu a úroveň, která se již stala u akcí pořádaných v reprezentativním prostředí Veletržního paláce společností AC EXPO, s. r. o., samozřejmostí.

Také k letošní výstavě OFFICE & LIFE byl vydán celobarevný dvoujazyčný (čeština, angličtina) katalog formátu A4 v rozsahu 140 stran, obsahující důležité informace nejen o vystavujících společnostech, ale také bohatý obrazový doprovod, shrnující názorně produkci a sortiment jednotlivých firem. Katalog výstavy se tak mohl stát i dobrým průvodcem a rádcem laika v rozlehlém světě kvalitního kancelářského vybavení.

Na letošní výstavě byly uděleny také ceny za design, například cenu novinářů za nejlepší český design získala brněnská společnost Top Office.

Organizátoři samozřejmě připravují ještě podrobnější vyhodnocení celé akce, které naleznete na www.officelife.cz. -Helga Hrabincová-