Společnost Harmonie Group se chystá v příštích dvou letech zvýšit investice do výstavby bytů na 900 milionů korun, což je zhruba třikrát více než loni. Letos chce začít stavět kolem 450 bytů v šesti nových projektech v okolí Prahy a v Olomouci. Nabízet bude také funkcionalistické rodinné domy. Řekl výkonný ředitel Harmonie Group Martin Mráček.

Byty mimo hlavní město se podle něj velmi dobře prodávají. "Je však třeba pečlivě volit lokalitu, která musí být dobře dopravně dostupná," uvedl Mráček. Dodal, že mimo Prahu jsou ceny bytů díky levnějším pozemkům i rychlejší přípravě stavby nižší. Harmonie Group nabízí standardní byty převážně do 30.000 korun za metr čtvereční. V Praze na této úrovni ceny bytů většinou začínají.

K novým projektům Harmonie Group v letošním roce patří Královský horizont se zhruba 230 byty v devíti domech ve městě Králův Dvůr nedaleko Berouna. Ceny bytů začínají na 25.000 Kč. Pro náročnější zájemce o bydlení firma nabízí Royal Court Karlštejn, kde v uzavřeném areálu budou umístěny tři objekty s 38 byty s výhledem na hrad Karlštejn. Metr čtvereční zde přijde minimálně na 35.000 Kč. Byty v těchto projektech by měly být dokončeny na přelomu let 2006 a 2007.

Další byty chce firma letos začít stavět v Berouně, kde bude pokračovat projektem Palouček III. Celkem zde do roku 2007 vznikne 28 nových bytů. V Čelákovicích začne stavět 38 bytů, které se mají stát dominantou náměstí, a v centru Olomouce 23 bytů. Také tyto byty mají být hotovy na přelomu let 2006 a 2007.

Novinkou jsou typové funkcionalistické rodinné domy, které se firma chystá stavět v Berouně na vlastních pozemcích i pozemcích zájemců. Předpokládaná cena je od 2,5 milionu korun. Velikost domů je variabilní, od 4+1 až po mnohapokojové komplexy.

Harmonie Group je soukromá firma. Na trh vstoupila v roce 1993, kdy začala stavět projekt Bytový palouček II. v Berouně. Jde o největší mimopražský developerský projekt. Celkem je zde 199 bytů od 38 do 107 metrů čtverečních. Cena za metr čtvereční činila necelých 24.000 korun. Naprostá většina bytů je prodaná. -čtk-