Kancelářská budova Nile House, druhá z budov zrealizovaná v rámci projektu River City Prague, jež získala v minulém roce hned dvě prestižní ocenění v soutěžích Best of Realty a Construction & Investment Journal Awards 2005, byla slavnostně otevřena.

Slavnostního gala večera, jehož moderování se ujal Marek Eben, se zúčastnilo na šest set představitelů státní správy a samosprávy, odborníků z nemovitostního trhu a dalších významných hostů. Úspěch budovy Nile House se dostavil v podobě uzavřených nájemních smluv již během několika měsíců po jejím dokončení. Jde o budovu, která přesně splňuje nároky na pracovní prostředí, odpovídající ekonomickým a sociálním požadavkům 21. století. Tento fakt potvrzuje především vysoké procento pronajatých prostor, které k dnešnímu dni tvoří celých 55 %. Prvním významným nájemcem, jenž si již v loňském roce pronajal 47 % kancelářských ploch v Nile House, byla společnost Deloitte Czech Republic B.V. Dalším prestižním nájemcem, který uzavřel smlouvu o pronájmu kancelářských ploch o rozloze téměř 1400m2, je společnost Procter & Gamble Czech Republic s.r.o. O prestižním vnímání Nile House svědčí rovněž dvě významná ocenění, která v průběhu minulého roku získal. Hned dva měsíce po své kolaudaci mu bylo uděleno nejvyšší ocenění v soutěži Nejlepší z realit v kategorii “Nové administrativní projekty“ a v prosinci roku 2005 byl oceněn první cenou soutěže Construction & Investment Journal Awards 2005 v kategorii “Nejlepší kancelářská výstavba“.

„Uzavření smluv o pronájmu se společnostmi Deloitte a Procter & Gamble jasně poukazuje na kvality kancelářské budovy Nile House. Díky projektu River City Prague tak v pražské části Prahy 8 vzniká jedna z nejprestižnějších obchodních adres v Praze,“ řekl Petr Urbánek, ředitel společnosti Europolis Real Estate Asset Management s.r.o.

Informace o projektu Nile HouseKancelářská budova Nile House, vystavěná společností Europolis a navržená architektonickou společností Kohn Pedersen Fox Associates/ATREA je v pořadí druhou zrealizovanou budovou v rámci projektu River City Prague. Budova vystavěná ze zelené žuly a doplněná o skleněné prvky, nabízí celkových 19 800 m2 plochy k pronájmu. Její struktura splňuje přesně požadavky na standardy při výstavbě kancelářských budov. Při výstavbě budovy byly použity nejmodernější materiály a technologie, které zajišťují vysoký uživatelský komfort nájemců a efektivní provoz budovy. Její energicky šetrný systém větrání a vytápění dosahuje, v porovnání s jinými kancelářskými budovami, snížení energetických nákladů až o 50 %. Kompletní dokončení projektu River City Prague se plánuje na rok 2010. Více informací na www.rivercity.cz.

Zdroj: Europolis