ofice1Koncem září 2005 se v prostorách hotelu EXPO na Výstavišti v Holešovicích uskutečnila schůzka představitelů významných firem z řad výrobců a dovozců kancelářského nábytku s cílem najít co nejvhodnější způsob, jak prezentovat veřejnosti všechny kvalitní novinky, trendy a design českých i zahraničních kanceláří. Po vícehodinové diskusi se zúčastnění jednoznačně shodli na potřebě specializovaného a profesionálně pojatého veletrhu, a společně tak byla dotvořena konkrétní idea veletrhu kancelářského nábytku a vybavení s novým názvem Pragooffice.

Mezi 59 vystavovateli mohli návštěvníci veletrhu spatřit například expozice firmy Nábytek Exner, držitele mnoha ocenění, který v únoru představil užití nejmodernějších technologií a materiálů u výrobkových řad Ego, Explorer a Expo. Kořan nábytek, majitel ochranné známky Ekologicky šetrný výrobek, uvedl unikátní kousky značky Final, Al-mont a Kompakt. Slovenský výrobce Myotis představil svůj variabilní kancelářský systém. Na Pragooffice se prezentovaly dále firmy Samas, Nábytek Vasa, Delso, Topstar, C + M Möbel systeme, Primo, Dexion, Furniture, Office Pro, Cedima Meziměstí a další. Zástupcem svítidel byla např. firma Phillips a společnosti Ave Tech a Tazmont uvedly kancelářské a prezentační vybavení.

Veletrh Pragooffice nabízel návštěvníkům kromě kvalitních expozic také odborný doprovodný program. Například Bezdrátová kancelář představila nové možnosti pro kancelářské budovy na poli firemních IT sítí a novinky na trhu kapesních počítačů v podání firmy Sunnysoft. O ergonomii počítačového pracoviště návštěvníky poučil RNDr. Vladimír Hanudeľ ze společnosti Bees Systém a seminář s diskusním setkáním na téma „Service Charges v kancelářských prostorách“ zorganizovala firma Centers Europe. Návštěvníci se mohli seznámit také s nakupováním kancelářské techniky v internetovém obchodě Cybex firmy InternetShops nebo s virtuálním veletrhem INEXIN, prezentovaným firmou Habar. Během veletrhu proběhla také úvodní beseda vystavovatelů se zástupci ČVUT k projektu „Práce se studenty“ a panelová diskuse na téma „Kancelář blízké budoucnosti“, zorganizovaná společností Oki Systems.

V rámci veletrhu Pragooffice proběhla odborná soutěž pro vystavovatele, nazvaná Pracovní místo roku 2006, které se zúčastnili výrobci a dovozci kancelářského nábytku, a také soutěž o Cenu novinářů.

ofice2Předání cen se uskutečnilo v příjemné atmosféře zahajovacího večírku veletrhu, který se konal přímo ve výstavních prostorách Průmyslového paláce. Pozvaní se kromě sledování ceremoniálu či večerní prohlídky vystavených expozic mohli zaposlouchat i do líbivých melodií z muzikálů Bídníci a Dracula v podání Magdy Malé, zhlédnout slavnostní módní přehlídku či si zahrát v mobilním kasinu. Ti nejúspěšnější hráči mohli získané „office-dolary“ použít v aukci o grafiku z Galerie Miro. Tu si nakonec odnesl zástupce firmy LD Seating.

První ročník veletrhu skončil. Stánky některých významných firem chyběly, ale mnohé z nich již přislíbily účast na dalších ročnících. Zúčastněné firmy velmi kladně hodnotily úroveň poskytovaných služeb a organizaci celé akce. Zvláště ocenily odbornost návštěvníků, společenský večer, parkovací místa zdarma (jak pro vystavovatele, tak pro pozvané klienty), klidná místa pro jednání doplněná cateringovými službami a další nadstandardní služby.

Organizátoři pevně věří, že veletrh PRAGOOFFICE umožní firmám každoroční setkání s odborníky i s potenciálními zákazníky, a nadstandardní služby by měly přispět ke všeobecné spokojenosti a dobré atmosféře veletrhu. Více informací o příštím ročníku, který se koná od 8. do 10. 2. 2007, získáte na www.incheba.cz/pragooffice.

-ve spolupráci s firmou Incheba Praha, spol. s r. o.-