Jarní výstava Hobby 2006 se na výstavišti v Českých Budějovicích uskuteční již po patnácté, a to v termínu 17. - 21. 5. 2006. Během uplynulých let si získala zvučné jméno u návštěvníků i vystavovatelů, a zařadila se tak na druhé místo v žebříčku oblíbenosti výstav pořádaných společností Výstaviště České Budějovice a.s.

Slavnostní zahájení se uskuteční v pavilonu B1 dne 17. 5. 2006 v 10:00 hod. za účasti předních představitelů města a Jihočeského kraje. Snahou vystavovatelů a obchodníků, kteří zde představí svůj sortiment, je zaujmout především všechny kutily, zahrádkáře, drobné výrobce a podnikatele. Návštěvníci najdou na výstavišti především nářadí a zařízení pro zahradu a hobby, rostliny a semena, potřeby pro stavebnictví, zařízení a vybavení domů a domácností, potřeby pro chovatele a volný čas a celou škálu spotřebního zboží. Z bohaté nabídky odborných i kulturních akcí si určitě vybere každý návštěvník. Po celou dobu výstavy mohou návštěvníci využít v pavilonu B1 odborné poradny pro zahrádkáře, včelaře, kaktusáře, pěstitele bonsají či poradnu firmy ZOO Hoch. Ve středu zájmu se dozajista ocitne poradenské centrum Energy Centre ČB s radami v oblasti úspor energií.

V pavilonu B1 v sobotu 20. 5. 2006 od 10:30 hod. mohou návštěvníci zhlédnout finále televizní soutěže Receptáře prima nápadů „Zdravé – a přece to chutná“. Pořad moderují dr. Přemek Podlaha a Kateřina Kalendová. To vše za účasti kamer TV Prima.

Součástí výstavy je i řada odborných seminářů. Ve čtvrtek 18. 5. je od 9:30 hod. na programu Regionální zemědělská konference - pořádají Euroregion Silva Nortica a Regionální agrární komora Jihočeského kraje. V tentýž den je od 13:00 hod. v pavilonu Z1 připraven odborný seminář „Výstavba a rekonstrukce domů – jak postupovat?“.

V pavilonu F4 nám Jihočeské motocyklové muzeum a Budějovický Oldtimer klub představí svou prezentaci historických automobilů a motocyklů.

V Letním amfiteátru je ve čtvrtek 18. 5. a v pátek 19. 5. připravena Cestománie s PORSCHE. Pořadatelem tohoto zábavného programu je Agentura CB Models České Budějovice. V Pivovarské zahradě jsou během celé výstavy na programu dechové hudby, které zahrají nejen k poslechu, ale i k tanci. Těšit se můžeme na Jihočeské rodáky, Budvar Quintett, Horalku, Babouky, Podhoranku, Samsonku, Malou kapelu Pavla Havlíka.

Malí i velcí mohou soutěžit ve Velké návštěvnické soutěži. Stačí pouze vyplnit anketní lístek, odpovědět správně na soutěžní otázku a vyplněný kupon vhodit do hlasovací urny v pavilonu B1. Výherce si odveze zahradní malotraktor. Vyhlášení soutěže proběhne v neděli 21. 5. 2006 v 13:30 hod. v pavilonu B1.

Otevírací doba: středa – sobota 9:00 – 18:00 hod. neděle 9:00 – 17:00 hod. Vstupné: plné: 60,- Kč; zlevněné: 40,- Kč školní: 15,- Kč; rodinné: 150,- Kč

Zveme vás srdečně na naše výstavní akce! Více informací na www.vcb.cz