Vltavu mezi pražskými Holešovicemi a Trojou v oblasti Partyzánské a Povltavské ulice překlene nový most. Magistrát vypsal soutěž, v níž vybere nejlepší návrh na architektonické ztvárnění a konstrukci mostu, uvádí se na úřední desce města. Lhůta pro odevzdávání návrhů skončí v červnu.

Most podle radního Radovana Šteinera (ODS) vznikne v souvislosti s výstavbou tunelu vnitřního automobilového okruhu pod Vltavou. "Bude určen pouze pro místní spojení mezi Trojou a Holešovicemi," řekl radní.

Kromě automobilů budou po mostě jezdit také tramvaje. "Povede po něm tramvajová trať ze současného provizorního tramvajového mostu do Trojské ulice," uvedl Šteiner. Dále tam budou chodníky a stezka pro cyklisty. "Most by měl být architektonickým i dopravním přínosem pro celou oblast," dodal.

Magistrát už také vypsal výběrové řízení na výstavbu severozápadní části vnitřního automobilového okruhu od Myslbekovy ulice v Praze 6 po křižovatku Pelc-Tyrolka v Praze 8. Podle plánu povede silnice tunely pod Letnou, Stromovkou a Vltavou.

Náklady na výstavbu se předpokládají ve výši téměř 21,2 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty. Termín pro podávání nabídek končí také v červnu. Podle oznámení o veřejné zakázce by měla výstavba této části okruhu začít ještě letos. Dokončen by měl být na podzim 2011.

Zdroj: ČTK