Společnost ABB, s. r. o, Elektro-Praga v tomto roce uvedla na trh novou variantu designové řady solo®. Jedná se o kombinaci stávajících krycích a ovládacích komponentů s netradičním pojetím rámečků, které dodávají tomuto designu jednoznačně dominantní a nepřehlédnutelný prvek. Vznikla řada solo®carat. To, co odlišuje rámečky solo®carat od standardního tvaru, je použití různorodých materiálů a zejména jejich velikost. V základním, jednonásobném provedení jsou rozměry 106,5 x 106,5 mm. Obchodní názvy běžně uváděných barevných odstínů vypovídají v případě rámečků solo®carat i o použitém materiálu, respektive povrchové úpravě:

sklo - jedná se o matovou úpravu opískováním lícové strany. Na rozdíl od kovových verzí působí lehce a nenásilně doplňuje ovládací a krycí prvky, které jsou z plastických hmot. bronz - provedení s nepravidelně strukturovaným povrchem a příjemným bronzovým odstínem na první pohled vylučuje pochybnost, že jde o imitaci tohoto nejstaršího lidmi využívaného kovu. ušlechtilá ocel - precizně opracovaný povrch této varianty je velmi podobný základní verzi rámečků designu solo® v provedení matný chrom, a rozšiřuje tak využití v interiérech s velkým podílem kovového nábytku a doplňků. Pohledové provedení těchto tří verzí umožňuje u vícenásobných rámečků libovolnou, tedy svislou i vodorovnou montáž. zlacený a chromovaný hliník - vysoce lesklý povrch je navíc odlišný vlnitým dezénem pro zvýšení odolnosti proti poškrábání povrchu. Protože motiv zvlnění je u vícenásobných rámečků orientován vždy horizontálně, je nutné zvolit z nabídky provedení pro svislou nebo vodorovnou montáž. Stejně jako u standardních rámečků pro řadu solo® je i u varianty solo®carat již zmíněným charakteristickým prvkem 7mm odsazení od stěny, což zdůrazňuje trojrozměrný dojem. Rámečky solo®carat se vyrábějí v jedno-, dvoj-, troj- a čtyřnásobném provedení. Všechny krycí a ovládací komponenty, a tedy i mechanické i elektronické přístrojové vybavení jsou shodné s instalačními možnostmi základní řady solo®, a to v následujících barevných odstínech: slonová kost, studio bílá, grafitová, světle zelená, korálová červená a holubí modrá.

Design solo®carat je svou jednoduchou geometrií vhodný pro moderní obytné i společenské interiéry s kombinací materiálů: ušlechtilý kov – sklo – dřevo.