Developerská a investorská společnost REIN Holding připravuje výstavbu obchodního a zábavního centra ve Zlíně. Centrum vytvoří nový blok přístupný z náměstí Míru a Rašínovy a Dlouhé ulice. Součástí projektu, jehož cenu firma zatím nezveřejnila, je i parkovací dům spojený se samotným centrem průchodem. ČTK o tom včera informoval obchodní manažer firmy Jiří Kratochvíl.

Centrum ponese název Zlaté jablko. Vznikne na pozemcích města i soukromých vlastníků. "Přístup k pozemkům máme zajištěn, již jsme také požádali o územní rozhodnutí," řekl Kratochvíl. Pokud se bude vše vyvíjet bez problému, mohla by podle něho firma začít stavět v říjnu. Stavba potrvá zhruba rok. Centrum nabídne 12.000 čtverečních metrů prodejních ploch. Projekt počítá mimo jiné i s multikinem.

Investor chce také získat do dlouhodobého pronájmu parkoviště, které je od centra odděleno silnicí. Hodlá zde vybudovat velký parkovací dům, který bude s centrem propojen současným podchodem. Firma počítá s tím, že podchod výrazným způsobem předělá, aby vytvořil s parkovacím domem a centrem harmonický celek. "O podmínkách pronájmu parkoviště i podchodu s investorem jednáme," řekla ČTK Světlana Divílková ze zlínské radnice.

Zdroj: ČTK