Společnost ABB, s. r. o., Elektro-Praga představila novou řadu snímačů pro venkovní instalace s obchodním označením Busch-Wächter® ProfessionalLINE.

Nová řada domovních strážců Busch-Wächter® ProfessionalLINE přináší kromě zajímavého vzhledu i řadu praktických výhod. Pro zvýšení komfortu byla například doplněna o možnost dálkového ovládání. Základní infračervený vysílač je u některých provedení součástí dodávky a lze jej využít pro pohodlné zapnutí výstupu až na 4 hodiny nebo pro uvedení přístroje do režimu simulace přítomnosti... Servisní vysílač poskytuje ale mnohem více možností.

Přístroj je nyní možné natočit i kolem podélné osy, takže lze dokonaleji pokrýt například svažité pozemky. Optická indikace zjištěného pohybu pomocí svítivé diody usnadňuje nastavení přístrojů při uvádění do provozu. Díky bajonetovému mechanizmu a možnosti centrálního upevnění jediným šroubem se urychlí montáž.

U speciálního provedení Busch-Wächter® AlarmLINE je pomocný výstup (který reaguje na pohyb ve vnitřní bezpečnostní zóně) řešen jako bezpotenciálový reléový kontakt a dokáže spínat proud až 10 A.

Nová řada přístrojů se nyní dodává ve třech barevných provedeních – k bílé a antracitové barvě přibyla titanová.