Cestování obytnými vozy může být životním stylem, nebo jen alternativním způsobem trávení volného času a dovolených. Tak či tak, karavany si v posledních letech oblíbilo mnoho lidí, a nároky na jejich vybavení se díky tomu velmi zvýšily.

Dnes proto při pohledu do interiéru některého z luxusnějších typů těchto vozidel prakticky ani nepoznáme, zda se jedná o klasický dům, nebo o ten pojízdný.

ČTĚTE TAKÉ:

Vybavení pro nejnáročnější

Pro inspiraci jsme pro vás vybrali několik kvalitně vybavených karavanů, které stojí za vidění. Z klasického zařízení najdete ve většině z nich prostornou kuchyni plně zařízenou všemi důležitými spotřebiči, v některých typech karavanů je součástí kuchyně dokonce i samostatný ostrůvek.

Ve společenském prostoru nesmí chybět pohodlná pohovka a plazmová televize. Úplnou samozřejmostí jsou pohodlná polstrovaná křesla ideální pro dlouhé cesty, ta jsou samozřejmě určena i pro místo řidiče. Ani koupelny nejsou v karavanech zanedbané, spíše naopak. V menších prostorech zajišťuje maximální pohodlí masážní sprchový kout, v rozměrnějších karavanech si majitelé mohou dopřát i koupel ve vaně. Soukromí pak zajišťuje ložnice s prostornou manželskou postelí.

Největší obytné vozy, které už ovšem svými rozměry připomínají spíš autobus či kamion, myslí dokonce i na garážové stání. Jednoduše tak můžete v podstatě do útrob svého karavanu naložit ještě jedno menší a flexibilnější vozidlo.