Další již 34. pokračování stavebního a technického veletrhu STAVOTECH – Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 1. – 3. listopadu 2007 v pavilonu A a přilehlých venkovních plochách olomouckého Výstaviště Flora. Představí se zde více než stovka vystavovatelů.

Široká nabídka stavebních materiálů, výrobků, technologií a služeb pro stavebníky, kteří dokončují své stavby nebo se připravují na jarní sezónu, se stala již samozřejmostí. Veletrh nese podtitul Moderní dům, a to znamená sledování dvou linií ve stavebnictví - kvalitní architektonické řešení a energetickou úspornost. Právě na tyto aspekty jsou zaměřené další prezentační akce, které veletrh provází. Kvalitní architektura je předmětem výstav, prezentací a přednášek na doprovodné multižánrové akci Olomoucké dny architektury a stavebnictví. Akce se uskutečňuje pod záštitou České komory architektů a ve spolupráci s Design centrem ČR, architektonickým časopisem ERA 21, CEA Sluňákov a její program je bohatý. Výstavní část patří architektonickým a designérským přehlídkám Stavba roku 2006 Olomouckého kraje, Jiné domy, Salón dřevostaveb, Grand Prix, Domy jako příběhy, oceněné diplomové práce studentů fakult architektury, Nový domov, Schodiště, Český interiér...

Spoustu zajímavých přednášek jako např. Modulární výstavba – domy z kontejnerů, Město Šternberk – čas proměn, Olomoucký hrad, Jan Kotěra a jeho Národní dům v Prostějově, Národní technická knihovna v Praze atd. představí osobnosti české architektury – prof. ing. arch. Vladimír Šlapeta, ing. arch. Petr Pelčák, ing. arch. Pavel Pospíšil, Projektil Architekti atd. (podrobný harmonogram na www.omnis.cz)

Autorská komentovaná prohlídka nízkoenergetického domu v Horce n./M., sídla Centra ekologických aktivit Sluňákov – letos oceněného Grand Prix architektů, se zaměří na architektonické a technologické řešení i na zkušenosti po roce provozu.

Úspory energie a obnovitelné zdroje jsou předmětem expozic a konferenčních akcí doprovodné výstavy EKOENERGIE. Ve výstavní části návštěvníci najdou v tzv. centrální expozici vysvětlení, co to obnovitelné zdroje energie jsou s jejich jednoduchým popisem. Objeví se tady navíc vystavovatelé nabízející tepelná čerpadla, solární kolektory, nízkoenergetické a pasivní domy a další technologie související s obnovitelnými zdroji energie. V rámci konferenční části bude ve čtvrtek probíhat seminář „Využití solární energie – zdroj elektrické energie a tepla“ a v pátek cyklus přednášek z oblasti využití větrné energie.

Již sedmým rokem Stavotech provází krajská přehlídka investičních příležitostí RegionInvest, kde se také nachází prostor pro prezentaci měst a obcí Olomouckého kraje. Ve společné expozici zastřešené Olomouckým krajem se představí např. města Olomouc, Přerov, Prostějov, Šternberk i oceněné obce krajského kola soutěže Vesnice roku.

Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům a souběžně probíhající výstavy a prezentační akce jsou bohatým zdrojem hodnotných informací, konzultací s odborníky i inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte na olomoucké Výstaviště Flora 1. - 3. listopadu mezi 9:00 – 18:00, v sobotu do 17:00 hodin.