Říjnová stavební výroba v České republice vzrostla meziročně o 3,5 %, po vyloučení vlivu počtu pracovních dní ovšem jen o 2 %. Oznámil to Český statistický úřad. Přitom v září stavební výroba klesla meziročně o 1,8 %. Podle některých analytiků říjnové výsledky naznačují, že stavební boom ubírá na tempu. „Po zářijovém poklesu se stavebnictví sice vrátilo k růstu, nicméně říjnový výsledek potvrdil, že rychlé zvyšování stavební výroby je vzhledem k výrazným kapacitním omezením minulostí, takže i nadále lze očekávat růst maximálně v rozsahu pět až šest procent," komentovala výsledky analytička Komerční banky Eva Zamrazilová.

Počet zaměstnanců ve stavebních firmách, které měly 20 a více pracovníků, klesl proti loňskému říjnu o 2,2 %. Průměrná měsíční mzda se zvýšila o 8,6 % na 22 922 Kč. Průměrná hodinová mzda vzrostla o 5,5 % na 137 korun.

-ČTK-

CE Media Online využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.