Skanska uvedla, že jde o její největší kontrakt v USA. Její akcie následně vzrostly o 2,7 procenta, zatímco si švédský akciový trh tou dobou připsal 0,3 procenta."Projekt zahrnuje také instalaci techniky, potrubí a kontrolních zařízení," uvedl ve zprávě podnik, který je největší stavební firmou v severském regionu a podniká i v České republice.

Skanska zaúčtuje zakázku do druhého čtvrtletí. V prvním čtvrtletí přitom vyskočila hodnota objednaných kontraktů o 45 procent. Skanska ale dodala, že nárůst zakázek nebude stabilní, protože některé potenciální projekty nebudou rentabilní kvůli rostoucím pracovním a materiálovým nákladům.

S klesající výstavbou obytných domů ve Spojených státech se švédské firmě snížily za první čtvrtletí tržby za výstavbu v USA téměř o 15 procent. Objem zakázek Skansky ale ve čtvrtletí vzrostl.

Kontrakt na vodárnu Croton Water Filtration, která bude stát v Bronxu, zadala newyorská radnice, s níž také Skanska dohodu podepsala. Výstavba vodárny bude trvat 50 měsíců a bude se na ní podílet i stavební společnost Tully Construction. Ta má na kontraktu pětinový podíl a včetně něj bude výstavba vodárny stát 1,3 miliardy USD, napsala agentura Reuters.

Zdroj: ČTK