O další, v pořadí čtvrtou administrativní budovu, budovu E, se na přelomu roku 2007/2008 rozroste areál kancelářského komplexu AVENIR Business Park v Nových Butovicích na Praze 13.

Stavební práce na objektu E s pronajímatelnou plochou 6.425 m2 začínají v době, kdy jsou dvě předchozí etapy o souhrnném objemu 23.000 m2 téměř zaplněné nájemci. Z komplexu se stalo centrum firem podnikajících hlavně v IT, telekomunikacích nebo biotechnologiích.

Své sídlo si zde našly například softwarový gigant SAP, česko-švýcarská softwarová firma Cleverbee, Adobe Systems, Simac Technik ČR (ICT služby), CS-Project (poradenská společnost – např. integrované a ekonomické systémy), Macron Software, ale i bankovní institut ČSOB nebo Unionocel či farmaceutická společnost Quintiles. Image projektu AVENIR Business Park se s ohledem na skladbu nájemců, kteří si zvolili tento projekt za sídlo firmy, se tak profiluje jako moderní administrativní centrum společností podnikajících v oblasti vyspělých technologií.

Autorem třetí etapy AVENIR Business Park je architekt Vladimír Krátký. Novostavba svou polohou přirozeně uzavře nově vytvořenou odpočinkovou zónu zeleného parku. Kromě toho projekt nabídne zajímavé odlišné prvky. „Na budově E použijeme nový typ fasádních keramických obkladů. Rovněž se těšíme na les nakloněných betonových sloupů pod konzolou v parteru objektu,“ líčí architekt Krátký. O realizaci projektu se postará firma Zublin a kolaudace je plánována na počátek roku 2008. Developerem i investorem třetí fáze projektu AVENIR Business Park je společnost IMMORENT CR.

Zdroj: Avenir BP