Společnost Siemens rozšiřuje systém Desigo pro automatizaci budov o nové I/O moduly a o další funkce řídicí stanice. Výsledkem je větší flexibilita instalací, vyšší uživatelský komfort a nižší náklady v oblasti investic a spotřeby energie.

Kompaktní inovativní řada I/O modulů Desigo TX-I/O je vybavena nejnovější technologií, která uživatelům umožňuje efektivní využití vynaložených nákladů. Tyto moduly splňují i mimořádně náročné požadavky na služby v budovách. Společnost Siemens má ve své nabídce čtyři typy modulů, jejichž flexibilita umožňuje realizaci libovolných aplikací. Instalace díky tomu lze ve většině případů změnit pouze přizpůsobením konfigurace modulu – přístroje tedy není nutné měnit.

Moduly TX-I/O jsou navrženy pro náročné provozní podmínky. Všechny terminály jsou zabezpečeny proti zkratu a nesprávnému připojení. Rozpojovací svorky jsou součástí modulů – elektronika může být pro technickou údržbu přepnuta na beznapěťové nastavení. Provozní stav přístrojů je možné kdykoli zjistit pomocí LED diod nebo na LCD displejích. Lze tak například spolehlivě odhalit a následně zobrazit nesprávná připojení. Moduly jsou kompatibilní s předchozími i novými systémy automatizace budov společnosti Siemens. Při instalaci je lze bez problémů kombinovat s moduly PTM, ověřenými v provozu, což uživatelům umožňuje chránit jejich stávající investice.

Řídicí stanice Desigo Insight je rozšířena o dvě uživatelsky přívětivé funkce. „Desigo Reports“ poskytuje standardizované, uživatelem nastavené zprávy pro efektivní a účelné řízení provozních činností. Tyto zprávy, jejichž podobu si uživatelé mohou upravit dle svých potřeb, jsou vhodné zejména pro analýzu provozních dat, a usnadňují tak optimalizaci energetické účinnosti. Zprávy lze zobrazit a prohlížet prostřednictvím internetového prohlížeče. Funkce „Reaction Processor“ umožňuje automatizovat opakované manuální operátorské úkoly, a zjednodušit tak práci obsluhy.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny. Společnost zaměstnává téměř 461.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle jejich individuálních potřeb. Siemens nabízí svým zákazníkům ve 190 zemích inovativní technologie a komplexní know-how. Společnost byla založena před 159 lety a působí v oblastech informace a komunikace, automatizace a pohony, energetika, doprava, zdravotnictví a osvětlení. V obchodním roce 2005/2006 (skončil 30. září 2006) společnost Siemens dosáhla tržeb 87 miliard EUR a čistého zisku 3,1 miliardy EUR.Zastoupení společnosti Siemens v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 15.800 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2005/2006 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat téměř 58,6 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.Více informací najdete na internetových adresách www.siemens.com a www.siemens.cz.

Zdroj: Siemens