I světlo je na dálkové ovládání. Moderní elektroinstalaci, především osvětlení, popř. žaluzie lze ovládat z pohodlí křesla nebo gauče. Proč vstávat od televize a rozsvěcet proto, abyste se podívali do televizního programu nebo vyměnili televizi za noviny. Stiskněte jediné tlačítko dálkového ovládače, a je to.

Proto, abyste mohli používat bezdrátové dálkové ovládání světel nebo využili komfortu stmívačů a vytvářeli si světelnou atmosféru dle nálady, není třeba v případě existující elektroinstalace nákladně měnit rozvody. Stačí vyměnit běžné spínače za stmívače/spínače s přijímačem pro rádiové bezdrátové dálkové ovládání v oblíbených designech ABB – Tango®, Time® a Element®, v 24 barevných kombinacích. S novinkou roku 2007, tvarově velmi netradičním dálkovým rádiovým ovládačem ABB ve třech barvách (slonová kost, modrá, šedá) pak můžete ovládat až 16 světel či jiných spotřebičů dle vaší potřeby. Ergonomie nového ovládače vychází z logiky ovládání jedním prstem ruky – palcem, podobně jako u mobilních telefonů, a nejenže se zcela jistě mezi jinými ovládači neztratí, ale také skvěle „padne do ruky“.

Komfort dálkového ovládání lze využívat i u dalších designů ABB jako např. solo®, alpha exclusive® nebo impuls. Zde je založeno na infračervené technologii a využívá 10kanálový ovládač. Více na www.abb-epj.cz v on-line katalogu, kapitola Bezdrátové dálkové ovládání.