Jak dlouho jste vybíral dům, ve kterém žijete?

Po rozvodu s Lucií Bílou jsem se rozmýšlel, jestli si vezmu hypotéku a postavím si dům. Jenže to je taková raketa, že bych se upsal na třicet let a já se dluhů bojím. Vyrůstal jsem v Klánovicích, a proto mám rád směr Praha – východ. Za řekou na západ mě to vůbec neláká. A naše rodina si právě tam před dvanácti lety koupila domek v českém Beverly Hills. Dům z oranžových cihel s krásným štítem a garáží, na kterou je nalepený úplně stejný další dům. Není to typické satelitové městečko, kde má každý dům jinou architekturu, tak se nám to moc líbilo. Ten jednotný styl. Rozhodl jsem se proto přistěhovat a dům upravit. Rozdělili jsme ho na tři byty. Bydlím v přízemí, bratr nade mnou, maminka nad garáží a z garáže jsem si vyrobil nahrávací studio. Všichni máme samostatné vchody s koulemi na dveřích. Když se nechceme vidět, tak se nepotkáme.

ČTĚTE TAKÉ:

Kdo vám pomáhal s přestavbou? Nějaký architekt?

Nikdo, pustil jsem se do ní sám. V různých programech jsem si vše navrhnul a hlavně změřil nosné zdi. Pak jsem všechno vyboural, vytrhal podlahy a postavil celé znovu. Samozřejmě jsem všechno konzultoval se stavbyvedoucím. Například v koupelně jsem si vymyslel tři břidlicové schody, do nichž jsem zapustil vanu. Tedy spíše menší bazének. Varoval mě, že na mém místě by to nedělal, protože břidlice bere teplo. Nenechal jsem si poradit a teď mu dávám za pravdu. Když si napustím vanu vodou o 40 °C, vmžiku má jen 20 °C. Tuto teplotu si pak ale udrží celý den.

Takže se koupete ve studené?

Ano, ale hřeje mě, jak to pěkně vypadá. :-)

A máte ještě sprchu?

Naštěstí mám. Další problém s vanou je totiž její obsah 800 l, což bojler nemůže zvládnout. Takže pokud se chci večer koupat, musím napustit vanu ráno a večer ji dopustit teplou, případně přidat vodu z rychlovarné konvice.

Potrpíte si na břidlici. Našel by se ještě nějaký další kámen ve vaší domácnosti?

Kuchyň máme ze dřeva a kamene. Vyrobil nám ji tatínek mojí přítelkyně Elišky Bučkové. Jedná se o tvrzenou pryskyřici, která vypadá jako žula, ale na rozdíl od žuly, když na ni nakapete třeba citrón, tak se jí nic nestane.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Povolila se klika u dveří, tak jsem ji utáhl. Jenže jsem neměl kleště, tak jsem použil nůžky, které jsem samozřejmě ohnul.

Plánujete ještě nějakou úpravu ve vašem domě?

Chtěl bych se pustit do zahrady. Máme tam takový lesopark, respektive džungli. Nelíbí se mi jehličnany, takže bych je chtěl vyměnit za listnaté stromy a keře. Jehličnany vypadají celý rok stejně, a když kolem nich projdu, tak se popíchám. Listnaté stromy mění barvu, a to se mi líbí.

A co třeba ovocné stromy a užitkové rostliny?

Za domem už jsem si vyčlenil plácek, kde bych chtěl pěstovat česnek, brambory, pórek a bylinky. Čerstvé ingredience dodají pokrmu úžasnou chuť a já moc rád vařím. Jen musím zjistit, kdy se co sází, abych neprošvihl správný čas.

Jak vycházíte se sousedy?

Na sousedy máme štěstí, jsou to perfektní lidi. Soused od naproti je kameraman z FTV Prima a jeho manželka malířka, takže jako umělci spolu vycházíme úžasně. Soused vedle má zase moc rád psy.

Kolik jich chováte?

Dva. Mám velkého rotvajlera, bratr mopse.

Ví se o vás, že rád malujete a své výtvory si věšíte doma na zeď...

Zkouším naivní umění. Vymyslel jsem si novou techniku, že jsem něco zajímavého vyfotil, ve fotolabu si to nechal přenést na velké plátno a pak fotku domaloval barvami. Používám olejové barvy, ale není to vůbec jednoduché. Chci zajít za sousedkou, zda by mi neporadila. Ale jsem velmi netrpělivý, tak nevím, jestli se budu v tomto umění dál angažovat.

Vizitka:

  • Narodil se ve znamení Štíra, 27. října 1980 v Praze. Jeho otec je textař, matka zpěvačka.
  • Od 4 let se zajímal o hudbu, učil se na zobcovou flétnu, klavír, klarinet. Později na kytaru, basu, bicí jako samouk.
  • Od 17 let působil jako zpěvák ve skupině Dolores Clan, nyní má kapelu zvanou Noid Crew.
  • S muzikály začal v divadle Ta Fantastika, kde hrál a zpíval v muzikálech Excalibur, Láska je láska, Elixír života, Obraz Doriana Graye, Dáma s kaméliemi a v muzikálu o Boženě Němcové, ke kterému sám složil hudbu.
  • Jako skladatel je podepsán i pod činoherními inscenacemi Veřejné okno a Othello. Hudbu též složil k pohádce Moja a páv, k dokumentu Poslední šance nebo k filmu Kajínek, v němž vytvořil i roli spoluvězně titulního hrdiny. Je autorem několika písní pro Lucii Bílou, Martina Poštu, Kamila Střihavku. Se svou hudbou nyní pronikl i na televizní obrazovky – jeho písnička doprovází úvodní titulky seriálu FTV Prima Obchoďák.
  • Nyní ho můžete vidět na scéně Hudebního divadla Karlín v představeních Jesus Christ Superstar, Aida a Mam´zelle Nitouche.