...bude také změněno vedení firmy. V čele celého holdingu, který zastřešuje podnikání skupiny Skanska na českém a slovenském trhu, bude stát mateřská společnost Skanska CS, a. s. Novým generálním ředitelem holdingu se stane od 1. února Dan Ťok. V této pozici tak nahradí Zdeňka Burdu, který zůstane předsedou představenstva firmy.

„Nepovažuji svůj odchod z nejvyššího postu společnosti Skanska za nic překvapivého. Již před delším časem jsem některým nejbližším kolegům oznámil svůj úmysl změnit během roku 2008 angažmá ve firmě, v tomto smyslu jsem tehdy také informoval představitele Skanska ve Švédsku,” komentuje Zdeněk Burda.

„Velice si vážíme mimořádné práce, kterou Zdeněk Burda pro společnost Skanska odvedl. Má obrovský podíl na tom, že se Skanska v České republice vyvinula v moderní a úspěšnou firmu na českém trhu se stále se zvětšujícím podílem na Slovensku. Mnohé lidi ve Skanska i mimo ni vždy dokázal nadchnout a inspirovat,” uvedl ke změně na postu generálního ředitele společnosti prezident a generální ředitel Skanska AB Stuart Graham.

Organizační změnyBěhem roku 2007 pracovala společnost Skanska v ČR a SR na přípravách své nové organizační struktury, která směřuje především k zjednodušení řízení firmy. Tato změna povede také ke snížení režijních nákladů, dalším úsporám a zrychlení komunikačních toků.

Nová mateřská společnost Skanska CS bude mít čtyři dceřiné společnosti – stávající Skanska CZ a Skanska DS a nové společnosti Skanska Reality a Skanska Servis.

Novou personální ředitelkou a současně členkou představenstva Skanska CS se od 1. ledna stala Zuzana Pávová.

Skanska CZ převezme kompletní služby generálního dodavatelství v oblasti pozemního stavitelství včetně betonových konstrukcí a technologických dodávek. Sloučí se zde současné divize Pozemní stavitelství, divize Technologie a divize Betonové konstrukce. Generálním ředitelem se stal od 1. ledna 2008 Jindřich Topol.

Skanska DS bude pokračovat ve své činnosti v oblasti dopravního stavitelství pod vedením současného generálního ředitele Josefa Hájka.

Nová společnost Skanska Reality naváže na činnost dosavadní divize Project Development, a bude tedy uskutečňovat komplexní developerské služby a činnosti zejména v oblasti bytové výstavby, ale i ve výstavbě komerčních a kancelářských prostor. Generálním ředitelem Skanska Reality se stane dosavadní ředitel divize Project Development Petr Fanta.

Skanska Servis pod sebe sloučí veškeré servisní a podpůrné činnosti v rámci skupiny. Zejména půjde o oblasti nákupu materiálů, služeb stavebního servisu, správy nemovitostí, o oblasti právních služeb a služeb spojených s ochranou životního prostředí, kvality a bezpečnosti práce. Generálním ředitelem této společnosti se stane dosavadní správní ředitel skupiny Petr Obst.

-Skanska-