V prostorách Hotelu Palcát se v pátek 7. a v sobotu 8.3. uskuteční druhý ročník výstavy Stavíme, Bydlíme. V pátek od 9 do 18 hodin a v sobotu do 17 hodin se na výstavě budou prezentovat vystavovatelé s kvalitními výrobky a službami, ze kterých si návštěvníci budou moci jistě dobře vybrat v závislosti na svých potřebách. Vstup na výstavu je zdarma. Výstava je určena pro všechny, kteří se alespoň trochu o stavbu, rekonstrukci, opravu či úpravu opravdu zajímají, tzn. jak pro odborníky tak i pro laiky. Na výstavě dostanou návštěvníci vždy konkrétní a požadované informace přímo od odborníků. Takto cenné informace se jim nedostanou v hypermarketu, který jistě nabízí nespočet zboží i novinek, ale co z toho, když vás o přednostech nového zboží nedokáží kvalifikovaně informovat. Potřebné informace samozřejmě můžete také načerpat z odborné literatury. Ale přiznejme si sami, kdo hned na poprvé pochopí technické postupy, funkci a účinnost zboží. Na výstavě se Vám toto nemůže stát. Odborníci, které na výstavě potkáte, mají zájem o předání kvalitních a odborných informací dle přání návštěvníka.

V posledních letech je stále aktuální téma úsporného vytápění. Na toto téma si návštěvníci budou moci vybrat z nejednoho kvalitního topného systému. Dále ze širokého sortimentu topení, voda, plyn zastoupený tuzemskými i zahraničními značkami. Tento sortiment bude doplněn nezbytnými náhradními díly.

Novým palivem na trhu jsou pelety – lisované dřevěné granule. Kotle na pelety jsou plně automatizovány a technologie spalování umožní komfort téměř jako u plynového kotle. Budou-li si chtít návštěvníci topným systémem také zkrášlit své bydlení – mají možnost pomocí netradičních designových radiátorů.

Další možností jak vytápět své obydlí je pomocí krbu a to buď teplovzdušným nebo teplovodním krbem. Funkce teplovzdušného krbu vytápí přirozenou cestou cirkulace vzduchu s možností rozvodu pomocí teplovodů. Zato funkce teplovodní s výměníkem je předurčen k připojení do stávajícího nebo nového topného systému s možností ohřevu teplé vody. Tento krb pak může sloužit jako hlavní zdroj vytápění v přechodném období jaro – podzim.

Ti, kteří se zajímají o stavební práce, bytovou výstavbu, opravu bytů či domů budou moci volit ze stavebního materiálu Porotherm, Supertherm a Eichler, maltových směsí, zateplovacích systémů, stavební systémy KB-Blok, dlažební systém BEST, ale i omítkovin a barev.

U starších domů se majitelé často potýkají s vlhkostí. Opět zde firmy nabídnou různé způsoby vysušování vlhkého zdiva.

Stavebníci rodinných domů mohou vybírat z nejširší nabídky garážových vrat, jako jsou výklopná vrata, sekční vrata, ale i vrata rolovací. Dnes bývá také moderní vybavit svůj oplocený pozemek automatickou bránou.

Lákadlem pro nové stavebníky budou stále více populární centrální vysavače. Umožňují rychle, tiché a kvalitní vysávání celého domu bez zbytečného přetahování těžkého přístroje z místa na místo.

Zájemci o opravu netěsnících oken budou mít šanci vybírat z různých možností jejich opravy, úpravy či celkových výměn oken. V nabídce bude mnoho firem zabívající se výměnu nebo úpravu stávajících oken. Jako novinka se představí fiberglassová okna, které zaručují vysokou tuhost rámu a zároveň vysokou tepelně izolační schopnost. Další možností je zateplit okna pomocí izolačních dvojskel.

Součástí výstavy bude také přednáška na téma Regenerace bytových domů jejíž obsahem je způsob a rozsah oprav, dotační programy státu a možnosti financování. Proběhne v pátek v 16.00 hod v hlavním sále Hotelu Palcát.

Návštěvníci mají možnost konzultovat svoje finance s několika finančními poradcemi přímo na výstavě. Zajímavá bude i nabídka realitní kanceláře, která dokáže zprostředkovat pronájem a prodej nemovitostí včetně financování.

Ti, kteří nebudou stavět ani rekonstruovat byt nebo dům si mohou vybírat z široké škály domácích spotřebičů a doplňků pro domácnost. Každá správná hospodyňka toto jistě ocení. Vybírat si budou moci i z nejrůznějších dekorací a ovčích kožešin. Dále se představí zde firma, která vám vytvořit nejmodernější kuchyňskou linku přímo na míru. Kdo má problémy s klidným spánkem ocení nabídku anatomických systémů, anatomických polštářů a lůžkoviny z ovčí vlny, ale i postelí z masivu.

Každý návštěvník se může zúčastnit losování o pravý diamant. Losovací kupón naleznou na pozvánkách na výstavu, které naleznou obyvatelé celého Táborska před výstavou ve svých domácích schránkách. Kupón bude k dispozici i přímo na výstavě. Pak již jen stačí kupón vyplnit a hodit do losovacího osudí. Třeba se právě na i Vás usměje štěstí a stanete se majiteli krásného diamantu.

Nezbývá nic jiného než, že výstava STAVÍME, BYDLÍME v Táboře proběhne v pátek a sobotu 7. – 8. března. Jistě bude inspirací k přeměně a vylepšení vašeho bydlení.