V souladu s trendy v oblasti interiérové i exteriérové architektury, která směřuje ke geometricky koncipovaným prostorám, je nový design spínačů a zásuvek liniově jednoduchý až prostě hranatý a nadčasový - future® linear.

Jak již název napovídá, designéři pracovali s rovnými liniemi, ke kterým připojili takové barevné odstíny a materiálové provedení, které opravdu nestárnou. Odstíny v podobě bílé, světle šedé, slonové kosti a neutrální antracitové s jemným hladkým leskem nebo stříkaná hliníková stříbrná s příjemným strukturovaným povrchem tvoří základní barevnou škálu. Vrcholem v této designové řadě je zcela specifické provedení - future® linear ze skutečné ušlechtilé oceli, na jejímž povrchu, který je upravován náročným technologickým procesem, nezůstávají otisky prstů, přestože se jej běžně při spínání osvětlení dotýkáte, což je jinak jeden z hlavních problémů moderního „nerez“ provedení.

Toto provedení bylo oceněno prestižním oceněním za design - RED DOT Award.

Jedná se o design vyšší kategorie s maximální přístrojovou vybaveností jak v oblasti mechanických přístrojů, tak elektroniky. Lze využít veškerou nabídku ABB v oblasti otočných i dotykových stmívačů, ovládání žaluzií/rolet včetně meteorologické stanice pro ochranu a automatizaci stínicí techniky v závislosti na počasí, dálkového infračerveného ovládání pro dosažení maximálního pohodlí, časových spínačů a pohybových čidel pro úspory energií, termostatů pro všechny druhy vytápění, systému rozvodu zvuku Audioworld, či různých variant komunikačních zásuvek pro datové a telefonní sítě. V tomto designu jsou i senzory pro systém inteligentní elektroinstalace ABB i-bus® KNX/EIB pro komerční a luxusní bytové projekty. Design future® linear rozšiřuje nabídku designů ABB již na počet 12, a nejširší nabídka na českém trhu se tak stává ještě širší a flexibilnější. Více informací na http://www.abb-epj.cz/.

-ABB-