Ovoce bývá většinou sladké, když ale kousnete do pecky, hodně to zabolí... Pod tímto sloganem časopis Dům a zahrada vyhlásil druhý ročník soutěže PECKA ROKU. V rámci této soutěže se hledá nejhorší stavba roku na území České republiky.

Znáte-li ve svém okolí stavbu, která by si zasloužila titul nejhorší dům roku, vyfoťte ji a zašlete do 20. října 2008 buď poštou na adresu redakce časopisu Dům a zahrada, Vlastina 23, 161 00 Praha 6 s označením obálky heslem Pecka roku 2008, nebo e-mailem na adresu peckaroku2008@seznam.cz.

Z došlých fotografií redakce časopisu Dům a zahrada následně nominuje 24 snímků, které zveřejní na webových stránkách http://www.peckaroku.cz/ a na http://www.tvujdum.cz/. Zde si nominované fotografie domů budete moci prohlédnout a hlasovat pro své favority. Každý hlasující čtenář bude mít k dispozici šest bodů, které rozdělí mezi tři vybrané domy tak, že svému favoritovi udělí tři body, dalšímu dva a poslednímu jeden – čím více bodů, tím větší favorit. Pro nejhorší dům roku – PECKU ROKU 2008 budete moci hlasovat od 22. 10. do 30. 11. 2008.

Dům, který v tomto hlasování získá nejvíce bodů, bude označen za Pecku roku 2008, tedy za nejhorší stavbu. Pro autory tří nejlepších snímků jsou připraveny značkové digitální fotoaparáty Samsung NV24HD, pro dalších deset úspěšných roční předplatné časopisů Dům a zahrada nebo Living podle vlastního výběru a pro každého účastníka malá pozornost.

Výsledky soutěže budou oznámeny v lednovém čísle časopisu Dům a zahrada, na webových stránkách http://www.peckaroku.cz/ a http://www.tvujdum.cz/ po 23. 1. 2009.

Pro podrobnější podmínky soutěže a výsledky loňského ročníku klikněte na http://www.peckaroku.cz/.