Páté letošní vydání přináší výpravný materiál k naší nejslavnější oponě, vydává se po stopách rezavé šelmy či nahlédne do podzemí Moravského krasu.

Hynaisova opona Národního divadla je obdivuhodné dílo. Je to krásný obraz obřích rozměrů, autor na něj spotřeboval 26 kg barev. Letos byla opona v péči restaurátorů, kteří 130 let starému dílu vrátili dávnou svěžest!

I když na výlety už není vždy nejlepší počasí, neplatí to pro svět pod našima nohama - konkrétně v punkevních jeskyních v Moravském krasu. Je tam ticho, temnota a celoročně stejná teplota. Podívejte se na fantastické Zrcadlové jezírko.

Komu po výpravě vyhládne, určitě nepohrdne jídlem. V tomto vydání jsme se zaměřili na tradiční český bramborák! Ačkoliv brambory do našich končin zavanuly z Ameriky, křupavou pochutinu s vůní majoránky a česnekem vymyslely naše prababičky!

Cestovat budeme také do Beskyd a na závěr se podíváme na milované místo zpěváka a muzikanta Richarda Tesaříka – řeku Berounku.

Poslechněte si nový radiový spot magazinu Moje země

Moje země č. 5 je k dostání od 15. října 2009! K zakoupení je v běžné prodejní síti nebo přes webové stránky www.predplatnecasopisu.cz.