Letošní ročník veletrhu TENDENCE bude opět významným setkáním obchodníků, architektů, designérů a veřejnosti, které spojuje společný zájem o zařízení interiérů. V tuto chvíli máme potvrzenou účast řady prestižních českých i světových značek.

Nedílnou součástí TENDENCE je sekce nábytku. Klasický i moderní nábytek od předních českých výrobců a dovozců naleznete v hale číslo 2 a 3. Inspirovat se můžete na stáncích společností Böhm, Jitona, In Elis, JV Pohoda, Iron art, Jelínek, Astin, Ason, Nadop, Art Style atd. Navážeme také na úspěch loňské designové části, která bude umístěna v hale č. 4. Design na TENDENCI vás letos uchvátí svojí originalitou a různorodostí. Za pozornost bude stát prezentace firmy Qubus v čele s designérem Jakubem Berdychem a také stánek společnosti Designpropaganda. Mezi další významné vystavovatele bude patřit již tradičně Hästens, dále Jespen, Aglas, Kler, Ligne Roset, Hülsta, Kare, CPT, Höhno, Adiana, Art-mafi, Process a mnoho dalších. V rámci doprovodného programu se budeme snažit pokořit světový rekord ve velikosti jednoho druhu nábytku. Dále připravujeme opět soutěž top design, která se významně rozrůstá, a nově také poradenský servis. Naši odborníci z řad architektů a designérů vám pomohou a poradí při zařizovaní a projektování vašich interiérů.

Již tradičně se v hale č. 1 budou prezentovat přední firmy se stolováním: Mobax – vítejte doma!, dále firma Amber Land, Hotový interiér, Cedr Group, Unipro-Czech, Inspirace a mnoho dalších. Nově se na veletrhu TENDENCE bude prezentovat skupina společností Potten & Pannen - Staněk, která působí na českém trhu od roku 1992 jako importér a prodejce značkových kuchyňských a domácích potřeb a designových doplňků renomovaných zahraničních výrobců na exkluzivní bázi. Hlavním předmětem činnosti společnosti je velkoobchod – spolupráce s více než 160 odběrateli – kuchyňskými studii, designovými obchody, prodejnami kuchyňských a domácích potřeb, a dodávání vybraných produktů do obchodních řetězců. Potten & Pannen – Staněk provozuje i pět vlastních reprezentačních prodejen, e-shop, dvě stylové kavárny a restauraci. V hale č. 1 najdete také oddělení bytového textilu. Zde bude zajímavé navštívit stánky společností Orsei, Vope Zlín, Kamýk Daunen, Bakero, Veba, textilní závody a další. Poslední sekcí v hale č. 1 je osvětlení. Zde se bude nově prezentovat firma Vávra osvětlení, dále svoji účast potvrdila společnost Selene s interiérovými svítidly klasické kolekce Artemide, dále Luminex, Apro Lux, Eglo Česko-moravská svítidla, Alhambra aj.

V souběhu s TENDENCÍ proběhne veletrh kávy a vybavení pro její přípravu COFEX. Tento veletrh má za cíl prezentovat tento lahodný nápoj široké veřejnosti, dát návštěvníkům možnost vychutnat si výbornou kávu, a zvýšit tak kulturu konzumace tohoto nápoje. Kromě účasti předních firem v tomto oboru se mohou návštěvníci těšit na atraktivní doprovodný program, ve kterém se bude prezentovat pražírna La Bohéme Café, společnost Espresso či firma Villeroy & Boch Ag se zajímavou soutěží.

Nově se představí také veletrh BONEXPO, který je zaměřen na klenoty, hodiny a hodinky, luxusní psací potřeby a další propagační a dárkové předměty. Za firmy, které se budou na uvedeném veletrhu prezentovat, můžeme jmenovat Zero Collection, Mine Art, Herisson, Jinova České trezory a další. Zajímavé novinky naleznete na stánku společnosti Storm. Široké spektrum klenotů nabídne firma Soliter. Zastoupeny budou také firmy zaměřené na balení dárků, kde můžeme jmenovat např. Gold Pack. Nebudou chybět ani společnosti nabízející luxusní pera, firemní dárky a další dárkové a propagační předměty.

-Terinvest-