Novinka POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX disponuje stejně vynikajícími vlastnostmi jako již zavedená cihla POROTHERM 44 EKO+. Díky svojí vysoké hodnotě Cihla pro nízkoenergetické domy POROTHERM 44 EKO+ zdící pěna Profi DRYFIX  tepelného odporu je vhodná pro výstavbu nízkoenergetických domů ve formě masivní jednovrstvé konstrukce, tedy bez vnějšího zateplení. Spolu s tím dává tato novinka možnost jednoduché a rychlé výstavby, neboť tradiční maltu nahradila zdicí pěna DRYFIX. Dózy s pěnou stavebníci dostanou zdarma v odpovídajícím množství při nákupu cihel. Hrubou stavbu lze touto technologií zvládnout za 5 dnů, zdít je možné i v zimě do -5 °C.

POROTHERM překlad VARIO

Velký zájem je očekáván také o POROTHERM překlad VARIO, který byl na trh uveden v loňském roce. Překlad poskytuje možnost volby typu dle plánované varianty zastínění okna. Konkrétně VARIO R je určen pro zabudování rolety, do VARIO Z patří žaluzie. K jeho velkým výhodám patří jak jednoduché a rychlé zabudování do stavby, tak následná velmi snadná montáž i údržba stínicí techniky. Protože je dodáván výhradně v ucelené dodávce obsahující překlad i tepelněizolační prvek, zaručuje i správné provedení tepelné izolace.

Překlad VARIO R vhodný pro zabudování roletyPřeklad VARIO Z vhodný pro zabudování předokenní žaluzie VARIO

Zdicí pěna i tenkovrstvá malta

Na stánku společnosti Wienerberger se návštěvníci mohou těšit i na velmi oblíbené ukázky zdění. Prezentovány zde budou technologie POROTHERM Profi DRYFIX Stánek společnosti Wienerberger System se zděním na pěnu, tak i zdění na tenkovrstvou maltu. V tomto případě se na broušené cihly nanáší speciální malta pomocí válce, a to pouze v tloušťce 1 mm. Obě uvedené technologie přitom umožňují vznik zdiva s naprosto minimální ložnou spárou, díky čemuž je prakticky eliminována možnost vzniku lineárních tepelných mostů.

Mezinárodní stavební veletrh IBF Brno 2010 proběhne od 13. do 17. dubna. Expozici společnosti Wienerberger cihlářský průmysl lze navštívit v pavilonu A2, stánku č. 23.

Více informací na www.porotherm.cz.