Veletrh Tendence proběhne opět v podzimním termínu od 9. – 12. září 2010, ale nově na Výstavišti Praha-Holešovice.

Dojednáváme opět pestrou marketingovou kampaň, zajímavý doprovodný program a soutěže o vybavení interiéru v hodnotě stovek tisíc. Tendence bude opět složena z části nábytkové a části zaměřené na dekorace, stolování a bytový textil. Letošní ročník navíc nově soustřeďuje pozornost i na vybavení profi interiérů. Novinkou budou souběžné výstavy Fórum kuchyní a Světlo a design.

V tuto chvíli můžeme konstatovat, že přihlášeno je již mnoho z našich stálých vystavovatelů, ale hlásí se také firmy nové s různorodým sortimentem výrobků. Navázat chceme i na loňský úspěch designové části. Změny chystáme i pro samotný areál Výstaviště Praha-Holešovice.

Na veletrhu se budou prezentovat například následující společnosti:

Firma VÁGNER DESIGN, která zastupuje značku Hästens pro ČR i SR, se představí na společné expozici se značkou SAVOIR BEDS. Tato značka předvede ručně vyráběné postele, a to z čistě přírodních materiálů. Savoir Beds mají skvělé reference u světových celebrit a designérů, kteří chtějí originální a extravagantní design postele. Savoir Beds se řídí heslem, že v oblasti designu není nic nemožné. Na Tendenci proto představí unikátní OBROVSKOU POSTEL, která bude mít rozměry 2,80 x 2,80 m. Do takové postele by se tedy vešel i nejvyšší člověk, který kdy žil na Zemi (Robert Wadlow 2,72 m).

Letošní Tendence se bude účastnit také společnost LENOVO – jeden z nejvýznamnějších světových výrobců špičkové výpočetní techniky. Na stánku představí designovou novinku z řady IdeaCentre s označením A700, která je ideálním doplňkem do každé domácnosti. Nabízí „vše v jednom“, to znamená, že v monitoru je ukrytý celý počítač. Vaši domácnost tak již nebudou hyzdit nevzhledné a velké krabice, na které jsme byli u počítačů zvyklí, ale pouze jeden napájecí kabel. Stánek společnosti Lenovo bude navíc vybaven designovými solitéry od společnosti Designpropaganda.

Dánský designový nábytek představí společnost s r. o. Leonard, která zastupuje značku INNOVATION na českém trhu. Na stánku odprezentuje novou kolekci pro rok 2010, která bude složena ze sedacích souprav, křesel, postelí, sedacích bagů a konferenčních stolků. Zajímavostí této dánské značky je možnost vytvořit si nábytek na míru. Na výběr je široké množství potahových látek a textilních kůží od klasických barev až po velmi originální motivy. Veškeré používané technologie a materiály jsou ekologické.

Český výrobce nábytku JECH CZ, s. r. o., se na Tendenci bude prezentovat hned na dvou expozicích. Na první představí svoji klasickou kolekci sedacích souprav, křesel, židlí a konferenčních stolků. Druhý, vizuálně efektní stánek nabídne novinky řady BLACK BOX v moderním designu. Všechny výrobky se navíc vyznačují perfektním řemeslným zpracováním, masivní dřevěnou konstrukcí a velkou variabilitou potahových látek. Samozřejmostí je dlouholetá záruka.

Novou kolekci designových pohovek a křesel na letošním ročníku veletrhu Tendence předvede internetový outlet DESIGNOUTLET. V internetovém outletu naleznete nabídku kvalitního designového nábytku a doplňků za velmi výhodné outletové ceny se širokou škálou použití – v obývacím pokoji, jídelně nebo kavárně, pracovně nebo kanceláři, ve vstupní hale nebo jednací místnosti apod. Ačkoli je DesignOutlet zejména internetovým outletem, na veletrhu budou mít zákazníci jedinečnou možnost si nabízené výrobky osobně vyzkoušet. Na stánku si můžete prohlédnout rozkládací a rohové pohovky, designová křesla, konferenční stolky, designové doplňky a další výrobky.

Objevte kouzlo difuzérů a jejich moc vylepšit atmosféru vašeho domova. Váš interiér bude prosycen jemnou a nevtíravou vůní plnou elegance a příjemné atmosféry.Exkluzivní dodavatel bytových parfémů a svíček AKTUAL, s. r. o., vám na veletrhu umožní dopřát svému domovu luxus!

Novinkou na letošní Tendenci bude také česká značka HOLEWALL DESIGN, kterou zastupuje společnost Jánošík okna-dveře. Tato značka se vyznačuje elegancí a výjimečností designu. Dveře z evropských a exotických dřevin, krycí barvy jakéhokoliv odstínu, povrchová úprava v matném i lesklém provedení a kolekce navržená uznávaným architektem a designérem Zdeňkem Fránkem.

Společnost BRIK, a. s., se po dlouhé době opět ukáže na veletrhu v ČR. Tato společnost vznikla již roku 1993 a od počátku měla ambice vyrábět designový nábytek nejvyšší kvality. U výrobků společnosti BRIK je kladen důraz na zachování funkcionality a nadčasového designu. Používají se recyklovatelné materiály. Další náplní společnosti je komplexní řešení interiérů rodinných domů a bytů pro privátní klienty a kompletní řešení kaváren, restaurací, hotelů, obchodů a kanceláří pro korporátní klientelu.

Ateliér DE.FAKTO představí na veletrhu Tendence svoji novou kolekci nábytku „design by de.fakto“. Ateliér tvoří tým architektů, designérů a projektantů vedených architektem Martinem Sladkým. Od roku 2001 má tento ateliér za sebou kompletní realizace mnoha desítek soukromých a komerčních interiérů. Na veletrhu Tendence vám budou tito odborníci k dispozici při návrzích řešení vašich interiérů.

CEDR GROUP, s. r. o., uvede na veletrhu bytové a interiérové doplňky, dárkové zboží, dekorace, proutěné zboží, sklo, keramiku, osušky, župany, ložní prádlo a mnoho dalšího z 26 zemí světa. Zastoupení značek: Hoff Interieur, Village Candle, Zak! Designs, Baby Art (ČR), Morgenstern, Nici, Olli Olbot, Sevi, Trudi.

Společnost CONCEPT, která patří mezi přední výrobce a dodavatele domácích elektrospotřebičů v České republice, Slovensku a Polsku, představí nově na veletrhu vestavěné spotřebiče s moderním designem. Veškeré jejich aktivity a úsilí jsou cíleny na spokojeného zákazníka, který ocení zejména silný důraz na vysokou kvalitu a rychlý servis.

LPK Invest, s. r. o., zastupuje německou společnost Möve, která má více než stoletou tradici a předvede na veletrhu Tendence luxusní ručníky s krystaly Swarovski, kolekci ručníků z biobavlny či bambusových vláken, osušky, koupelnové předložky a župany v desítkách barev a velikostí, jak pro dospělé, tak i pro děti.

Jedním z předních českých výrobců matrací, kteří se budou také prezentovat na veletrhu, je firma PURTEX, s. r. o. - expert na zdravý spánek. Návštěvníci si na jejich expozici mohou vybrat z široké nabídky matrací, které na přání zákazníka vyrobí v libovolném rozměru. Důležitou součástí matrace je také její potah. Ke každému typu matrace je na výběr 9 variant potahů (ve snímatelném a pratelném provedení). Matrace se dále vyznačují vysokou kvalitou použitých materiálů od předních výrobců na evropském trhu – BIO pěna, viscoelastická „paměťová“ pěna, latex atd. Purtex, s. r. o., vám kromě matrací nabídne také kolekci postelí, roštů, přikrývek a polštářů.Společnost ENTRADA představí novinku ze světa španělského designu v podobě autorských tapet. Bude se jednat o šest kolekcí značky Tres Tintas Barcelona, které navrhli špičkoví designéři z rozličných oborů, od ilustrace přes módu až po reklamu. Představena bude např. kolekce WALL-A-PORTER, která využívá prvky ze světa dámské módy, tapety ALL CITY, které se ponořují do současné městské kultury, REVIVAL, jež je reedicí řady designů ze šedesátých a sedmdesátých let a řada dalších.

Ego dekor - tak trochu jiný velkoobchod s bytovými a zahradními doplňky vás zaujme na veletrhu s kolekcí zboží EGO DEKOR, kterou uvádí na trh dvakrát ročně. S pečlivým výběrem přímo u výrobců firma Ego dekor klade důraz na kvalitu zboží, originální design a rozumnou cenu, ale hlavně s vědomím, že jejich výběrem výrazně ovlivňujeme domovy. Celá kolekce Ego dekor collection je určena primárně pro český trh, českého zákazníka. Zákazníkům tak nabízí ojedinělý ucelený zahradní program litinových a břidlicových doplňků a dárkových setů.

Na veletrhu Tendence vás seznámíme také s novinkou designového svítidla z Dánska, které si můžete z veletrhu rovnou odnést v tenké igelitové tašce o tloušťce 2 cm přímo z expozice společnosti ALHAMBRA. Hravá jednoduchost, skvělý design, možnost mnoha barevných variací, to jsou hlavní rysy svítidla VITA SILVIA. Toto stropní svítidlo má průměr 45 cm, skládá se ze základní kostry, závěsu a plastových lístků, které se postupně nasazují na základní kostru. Zdroj E27 může být klasická žárovka 60W nebo i silnější úsporná žárovka.

Věříme, že i letošní ročník veletrhu Tendence zůstane příjemnou, krásnou a přínosnou akcí, která se stane inspirací pro zařizování vašich domovů.

Další podrobnosti na webových stránkách veletrhu www.tendence.eu.