Ze všech přihlášených základních škol bude v tomto kole vybráno 20 nejlepších, kterým IKEA přispěje na realizaci jejich projektů finanční částkou ve výši minimálně 400 000 korun.

Přihlášené projekty jsou součástí programů Sdružení TEREZA, které se zaměřují na vzdělávání dětí a mládeže v oblasti ochrany životního prostředí, na nichž se IKEA aktivně podílí. „Usilujeme o to, aby měly děti rády přírodu, rozuměly životnímu prostředí a dělaly něco pro udržitelný rozvoj,“ uvedla hlavní cíle Sdružení TEREZA jeho zástupkyně Jitka Nechvátalová. „Své návrhy mohly zasílat všechny základní školy v České republice a přihlášeno bylo celkem 34 projektů,“ doplnila Nechvátalová.

Pomozte vybrat nejlepší projekty, na stránkách IKEA spolu s vámi se zapojte do hlasování a IKEA pak přivede nejlepších 20 k životu.

Vzdělávací programy, které IKEA realizuje ve spolupráci se Sdružením TEREZA, mají za úkol vzdělávat děti a mládež v oblasti ochrany životního prostředí a snaží se budovat pozitivní vztah dětí k přírodě. „Na financování projektů se podílejí všichni členové IKEA FAMILY, kteří si při návštěvě obchodního domu IKEA pořídí papírovou tašku, za kterou zaplatí 2 koruny. Na vzdělávací programy věnujeme celou tuto částku,“ přiblížil financování projektů Petr Chadraba ze společnosti IKEA. S projekty se můžete blíže seznámit na IKEA spolu s vámi a vybrat ten, který se vám líbí nejvíce. Pokud nejste členy IKEA FAMILY, a přesto chcete podpořit dobrou věc a hlasovat, stačí následovat instrukce zde.

Celkově se IKEA chystá v letošním roce na ekologické vzdělávání dětí přispět částkou ve výši 2,3 mil. Kč.

Hlasovat můžete od 12. ledna do 8. února na webových stránkách IKEA spolu s vámi.