Žijete v pražském bytě o dvou místnostech. Byla zapotřebí nějaká rekonstrukce, než jste se mohl nastěhovat?

Museli jsme ho kompletně zrekonstruovat. Ale už je to mnoho let, tehdy to zařizovali všechno rodiče. Už měli zkušenost se stavbou domečku na Slapech, který si navrhovali sami. Vymysleli opravdu funkčně, jak byt zařídit. I když je pravda, že zas tak moc variant se ve 2+kk o rozloze necelých 60 m² nenabízí. Druhou proměnou prošel byt před rokem, když jsme se s manželkou (tedy tehdy ještě přítelkyní) sestěhovávali dohromady. Zjistil jsem, že Monika je kouzelník, protože vymyslela, jak většinu nábytku ze dvou bytů dostat do jednoho a navíc tak, že byt působí prostornějším a pohodlnějším dojmem než předtím.

ZDE SI MŮŽETE PŘEČÍST ROZHOVOR NA TÉMA BYDLENÍ S LÁDKOVOU BÝVALOU ŽIVOTNÍ A STÁLE SOUČASNOU PRACOVNÍ PARTNERKOU OLGOU LOUNOVOU.

Máte ve svém bytě něco, na co jste pyšný?

Máme opravdu skromné a účelné bydlení, žádné sídlo, kterým bychom se chtěli chlubit.

Uvažujete, že se do budoucna někam přestěhujete?

Byt je hezký, ale pro tři malý. Pokud se nám nepodaří přemluvit někoho ze sousedů, aby nám prodal nebo pronajal svůj byt nad, pod či vedle, tak brzy budeme muset shánět něco většího.

V listopadu se vám narodí první potomek. Upravil jste v souvislosti s jeho příchodem nějak svůj byt? Nebo vyrobil jste mu něco sám?

Zatím jsem se nepustil do truhlářských prací, že bych vyřezával kolébku, ale trapně jsem všechno objednal přes internet.

Vymalovali jsme ovšem byt, aby děcko přišlo do čistého prostředí. Zvolili jsme neutrální barvu – béžovou. Musím přiznat, že jsem se těšil, až byt vymalujeme. Žil jsem deset let v zářivě pomerančové barvě, jedna stěna byla dokonce červená. Bylo to sice kreativní, ale nikomu to nedoporučuji. Přestože jsme se snažili barvy rozbít jinou barvou závěsů a povlečení, tak stejně byt působil depresivně. Oranžovou jsme museli přetřít třikrát, ale světlá barva nakonec byt rozzářila a nabudila iluzi většího prostoru. Říkal jsem ženě: „Sice máme jen dva pokoje a další si vyčarovat nedokážeme, ale třeba když ten byt zvětšíme alespoň opticky, třeba se tam pak všichni tři krásně vejdeme.“

DALŠÍ ROZHOVORY S CELEBRITAMI NA TÉMA BYDLENÍ:

Kromě malování bytu, ještě s něčím pomáháte ženě? Jak máte rozdělené domácí práce?

Rovným dílem - žena zvládá všechno a já jí k tomu obstarávám hudební doprovod :- )

Je něco, co byste si chtěl do svého bytu ještě pořídit?

Mám opačný problém. Se všemi věcmi už se do bytu nějak nevejdeme. Například moji sbírku kytar, na kterou jsem byl pyšný, musím rozprodávat. V současné chvíli jsem ji zredukoval na dvanáct kytar. Ty jsou zavěšené na stěnách, ale problém je s futrály. Každá kytara musí mít svůj a já nevím, kam je dát.

Vizitka

  • Narodil se ve znamení Lva, 16.8.1979 v Praze.
  • Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na FAMU.
  • V roce 2008 získal ocenění Autorská Porta za píseň Dysgrafik a v témže roce ho píseň Anděl katapultovala na přední příčky hitparád.
  • V letech 2009-2011 získal za své desky Návod ke čtení manuálu a Praxe relativity dohromady šest nominací na prestižní cenu hudební akademie Anděl.
  • Letos vydal novou desku Lá$ka a také Xpěvník, soubor všech svých písní, aby si je fanoušci mohli hrát u táboráku. Obsahuje písničky s akordy, texty s notami ze všech tří alb anebo z filmů Lidice, Vy nám taky šéfe a Generace Singles.
  • Xindl X se z rapera s kytarou stal popovým písničkářem. Jeho přednost je především v textech písní, ve kterých se pokouší o osobní výpověď, stejně jako o smysl pro ironii.
  • Čte několik knížek najednou. Teď má rozečtenou Christine od Stephena Kinga a Tučňáka a smrt od Andreje Kurkova.
  • Ve svém dvoupokojovém bytě má sbírku 12 kytar.
  • Přiznává, že dřív byl namyšlený, ale teď už je dokonalý.

Připravil: Jan Hájíček Foto: David Cysař, Universal Music