Váš domek byl nově postavený, anebo jste ho museli rekonstruovat?

Rekonstruovali jsme ho, ale postupně. Měli jsme omezené finanční prostředky. Vždycky jsme museli počkat, až něco vyděláme, a pak jsme úspory investovali.

Nechtěli jste se tedy zadlužit...

Při pořízení domku jsme si museli půjčit, protože se jednalo o směnu s doplatkem. Počkali jsme, než půjčku splatíme, a pak jsme našetřili na opravu střechy, vyměnili jsme stará okna za plastová, vnitřní dveře a pořídili novou fasádu. Všechno ale postupně.

Nechali jste si poradit od architekta, anebo jste se řídili vlastním rozumem?

Na dům jsme architekta nepotřebovali, protože už stál. A tchyně je akademická malířka Zdeňka Bauerová, takže má cit a navrhla nám zahradu. Určila, kde budou kvést jaké kytky, kam přijde pergola apod. Samozřejmě spolupracovala s manželem.

Co všechno pěstujete na zahrádce?

Mám skleník, kde pěstuji rajčata, okurky. Také jsme vysadili spoustu ovocných stromů, z kterých sklízím ovoce a zavařuji.

O BYDLENÍ CELEBRIT A JEJICH JSME TAKÉ PSALI:

Pomáhají vám doma vaši muži?

Vilda občas luxuje, protože vysávání nesnáším, umyje nádobí nebo vynese koš. Snažím se ho zapojit, aby nebyl mamánek. Musím ho připravit, aby až bude bydlet sám, neměl doma nepořádek. Manžel seká zahradu, kterou máme v kopci, a stará se o auto. Do domácích prací ho nenutím.

A kdo u vás doma vaří?

Ve všední dny vařím já, o víkendu milovaná tchyně, která přiveze omáčky a knedlíky. Její kuchyni ale nejím, protože se snažím jíst zdravě.

Na co jste ve svém domě nejvíce pyšná?

Že mám v celém domě pořádek. A také na koupelnu, protože je prostorná, což je zásluha mojí kamarádky Lucie. Od ní jsme dům koupili. Koupelnu probourala a spojila s pokojem pro hosty, takže je velmi prostorná s výhledem do zahrady. Mám v ní dvě umyvadla, vanu, pračku a ještě v ní můžu cvičit jógu.

Vizitka

  • Narodila se ve znamení Býka.
  • Pochází z muzikantské rodiny, od dětství hrála na klavír a chtěla se věnovat hudbě. Navštěvovala také dramatický kroužek Jiřiny Steimarové a pak vystudovala hudebně-dramatické oddělení pražské konzervatoře. Poté ještě na Filozofické fakultě divadelní a filmovou vědu.
  • Naposledy jste ji mohli vidět v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Vyprávěj, Soukromé pasti a Kriminálka Anděl. Od září ji můžete vídat v seriálu Obchoďák.
  • Hraje v divadelním spolku Háta.

Foto: archiv FTV Prima a TV Nova