Braňo, nikdy jste netoužil mít vlastní byt či domek?

Celý život říkám alibistickou hlášku, že když nic nevlastním, o nic nepřijdu. Na byt jsem si už vydělat dokázal, ale „žít“ život pro mě bylo prvořadé a vše jsem utratil. Bydlím tedy v podnájmu, v nádherné, tiché části Vinohrad. V domě, kde kdysi žil pan Svatopluk Beneš a dodnes tam bydlí jeho manželka.

Zajímá vás, jak bydlí další české celebrity? Více se dočtete v tomto článku Bydlení celebrit: Vlasta Žehrová je pyšná na prostornou koupelnu

Váš syn ale žije s maminkou na Moravě. Navštěvuje vás někdy?

S Ditou, matkou Teodora, jsme velcí přátelé, ale do Prahy za mnou malého moc často nevozí. Tedík vyrůstá na venkově a je to tak dobře. Když mám volno, všichni tři jezdíme k mým rodičům na Slovensko. Letos si tam Tedík zamiloval bazén a celý den z něj nevyleze.

Váš byt na Vinohradech má vysokou úroveň. Je zařízený moderně a se vkusem. Požádal jste o pomoc architekta?

Myslím, že mám docela dobrý vkus a dokážu ohodnotit, co se do bytu hodí, a který kousek se kterým sladit. Zařízení jsem si vybíral sám, nechal jsem si ale poradit s tapetami a jsem spokojený. Bydlí se mi tady opravdu dobře.

Kterou část máte v bytě nejraději?

Jednoznačně domácí kino a s ním spojené komponenty. Pokud ale jde o relaxování, nejraději jsem v posteli, má kvalitní matraci a skvěle se v ní spí i odpočívá. Já si v ní moc rád čtu. No a nesmím zapomenout na toaletu, to je totiž moje „učebna“ angličtiny. Mám tam všude po stěnách napsaná anglická slovíčka a brzy tam přibudou i ta španělská.

A jak se cítíte v kuchyni? Baví vás vaření?

Zařízení kuchyně je velmi skromné. Vařím si obyčejná dietní jídla jako rýži, steaky a upravuji zeleninu a ovoce. Až jednou budu mít svůj vlastní byt či dům, přál bych si mít v kuchyni veškeré vymoženosti. To je můj sen a já budu nejlepší kuchař.

Stala se vám v bytě někdy nějaká pohroma?

Klasika! Jednou mi přestal fungovat odpad a já naiva si pozval odborníky. Rázem jsem pochopil, proč se říká, že řemeslo má zlaté dno. Ti chlapi ze mě vytáhli pět tisíc za pár minut práce, a to tam vrazili jen „krtka“. Teď už jsem chytřejší, ten úžasný přípravek, co všechno „vyžere“, jsem si koupil a jsem připraven! Na chlapce z dědiny si už nepřijdou, ledacos doma zvládnu sám. I sifon už jsem si opravil.

Kterou věc byste z bytu nedal ani za nic a má pro vás největší hodnotu?

Miluji osobní věci. Sošky, Buddhu, anděly. To jsou všechno dárky a jsou mému srdci nejbližší.

Vizitka

  • Narodil se ve znamení Ryb
  • Hrál v muzikálech West Side Story, Babylon, Radúz a Mahulena, Carmen, Děti ráje
  • Byl členem chlapecké kapely A–TAK
  • Zahrál si ve filmech Snowboarďáci a v seriálu Proč bychom se netopili
  • V současnosti točí film Cyril a Metoděj, je mluvčím nového muzikálu Kapka medu pro Verunku a pracuje na tom, aby byl ve všech směrech lepším člověkem

Foto: archiv Braňa Poláka a ČT