Léto nás přímo vybízí k tomu, abychom se osvěžili v příjemně chladivé vodě. Pokud však zrovna nemáme čas nebo příležitost vyrazit na nejbližší koupaliště, pojďme si prohlédnout úžasné bazény, které se nacházejí v různých koutech naší planety.

Největší bazén světa se zapsal mezi rekordy

Titulem největšího bazénu světa se po právu pyšní chilský obr, který se díky svým úctyhodným rozměrům zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Na délku měří 1 013 metrů a zabírá celkovou plochu osmi hektarů. V takovém bazénu se rozhodně nebudeme muset nikdy mačkat.

Na největší bazén světa jsme vás již upozorňovali na našem Facebooku. A tam se vám moc líbil. Takže pokud i vy od nás chcete dostávat aktuální informace, staňte se našimi fanoušky zde.


Nejnacpanější bazén, v němž se ani nehnete

aling:left

Opak předchozího prostorného bazénu, kde není o volné místo k plavání nouze, je extrémně přeplněný tokijský bazén. Ten připomíná spíš přelidněné obchodní centrum než prostor pro letní relaxaci a osvěžení.





Visutý bazén se tyčí deset pater nad zemí

V americkém Dallasu se rozhodli pro opravdu neobvyklé umístění hotelového bazénu. Architekt jej totiž vystavil až v desátém patře, odkud vyčnívá přímo nad ulici. Nepřehlédnutelný bazén tak připomíná rozlehlý balkón naplněný až po okraj nádherně průzračnou vodou.

Největší krytý bazén nabízí i vlny

Největší krytý bazén světa najdeme v Japonsku. Na délku měří 300 metrů a široký je dalších 100 metrů. V pavilonu, kde je bazén umístěn, se neustále udržuje teplota kolem 30 stupňů. Pro dokonalejší vyžití je bazén vybaven systémem pro simulaci vln.





Zážitek pro silné povahy: bazén jako z hororu

aling:left Velmi netradičně vypadá krvavě rudý hotelový bazén, který se nachází na thajském ostrově Koh Samui. Výsledný a vskutku neobvyklý efekt krvavého zabarvení způsobují červené dlaždice, jimiž je obložena vnitřní část bazénu.


Nejhlubší bazén světa má vlastní jeskyni

Především nadšenci do potápění si zamilují nejhlubší krytý bazén, který stojí v Belgii. Bazén je hluboký 33 metrů a jeho součástí je i uměle vytvořená jeskyně, kterou je možné proplavat.

Bazén, nebo katedrála?

Budapešťský lázeňský komplex nabízí svým návštěvníkům netradiční podívanou. Celý komplex je postaven v secesním stylu, takže zde nechybí vysoké zdobené pilíře, rafinované balkóny a ornamenty. Samotný bazén pak připomíná spíše chrám než klasické koupaliště.




O bazénech se můžete dočíst také:

Bazény, které zvedají adrenalin





Berlínský bazén z přepravních kontejnerů

Staré přepravní kontejnery lze využít různými způsoby. Kromě domků z nich můžeme postavit také neobvyklý plavecký bazén. Důkazem je berlínský venkovní bazén, který během léta nabízí svým návštěvníkům kromě plavání také příjemnou pláž, bar či sauny.


Thajská relaxace

Každý, kdo miluje ticho, klid a úžasný výhled na západ slunce nad mořem, si musí zamilovat bazén v thajském lázeňském resortu, jenž připomíná chrámový areál.






Bazén umístěný v mrakodrapu

V jednom z velmi luxusních hotelů v Hongkongu najdeme úžasný plavecký bazén zasazený do 23. podlaží. Není divu, že při plavání v tomto bazénu se nám naskýtá neskutečný výhled na celé město.