Jak dlouho v této oáze klidu žijete?

V bytě bydlím něco přes rok a jsem tu spokojený. Líbí se mi hlavně úžasný výhled na Prokopské údolí. Je tady klid, nejezdí zde skoro žádná auta a k domu patří zahrada, na které mohu v létě relaxovat. Na zahradě roste kolem přístupové cesty vinná réva a tu jako správný Moravák miluji.

Vybavuje se vám ještě dnes váš dětský pokojíček na Moravě? Měl jste ho jenom sám pro sebe?

Vyrůstal jsem ve Znojmě v hezkém bytě u rodičů a moje útočiště byl právě můj vlastní pokojík. Cizím samozřejmě nepřístupný! Visel mi v něm plakát Jean-Clauda Van Damma, kterého na střední vystřídal Jim Morrison, protože jsem nosil stejné vlasy jako on. Bydleli jsme hned u centra a do školy jsem to měl snad jen pět minut chůze. Docela jsem na to vždycky hřešil a chodil jsem všude pozdě. Znojmo není zase tak velké město a všechno bylo dostupné. Sport i příroda. Dodnes se „domů“ rád vracím.

Kdo zařizoval váš současný byt v Praze?

Pomáhal mi ho zařizovat kamarád. Je situovaný na dobrém místě a hezky prosvětlený, nechtěl jsem tudíž, aby v něm bylo příliš nepraktického nábytku. Potrpím si spíše na volnější prostor a veškeré zařízení v něm plní přesně svoji funkci.

JAK BYDLÍ DALŠÍ CELEBRITY, SE DOZVÍTE ZDE:

Máte v bytě přesto nějakou méně praktickou zajímavost?

Chloubou i zajímavostí mého bytu je vestavěný prvorepublikový krb. Praktický je ale až dost, je totiž plně funkční. V zimě u něj velmi rád odpočívám a učím se texty. Po celý rok ale v interiéru působí jako hezká, nevšední dekorace.

Máte v bytě nějaké místo, kde se cítíte obzvlášť dobře?

V létě jednoznačně vyhrává zahrada. Každé ráno na ni mohu vyjít jen tak v pantoflích, s hrnkem kávy v ruce a nic mi tam nechybí. Když je krásné počasí, sednu si na římsu nebo na deku a v trávě si procvičuji texty, které mě čekají. Právě tady vznikala moje role k seriálu Gympl či k novému muzikálu Kapka medu pro Verunku. Když prší, mám stejně příjemný výhled ze sedačky v obývacím pokoji. Při pohledu na barrandovské skály čas hezky utíká.

Vaše bydlení působí jako taková francouzská idylka. Stala se vám v něm ale přesto nějaká nepříjemnost?

Jedinou pohromou pro mne zatím byla havárie kotle na teplou vodu, který je umístěný ve sklepních prostorách. Bydlím v přízemí, a tak mě po návratu z natáčení čekalo veselé překvapení a titul Mr. Mop. Vše dobře dopadlo, sice jsem si pořádně máknul, ale žádné škody nakonec nevznikly.

Pro sportovce je váš byt ideálně položený. Využíváte toho?

Často chodím běhat dolů do Prokopského údolí a trénink se mi hodil i do nového seriálu Gympl, který poběží od září v televizi. Hraju v něm profesora tělocviku a myslím, že se Gympl povedl. Už díky skvělému hereckému obsazení, jako je Libuška Šafránková, Karel Heřmánek, Ondřej Brzobohatý, Lucie Benešová a spousta dalších skvělých herců.

Vizitka

  • Miroslav Hrabě se narodil 6.5.1981 ve Znojmě
  • Hrál v Pojišťovně štěstí, Ordinaci v růžové zahradě 2, Nejkrásnější hádance, Princi a já 2, v seriálu Gympl
  • V září ho čeká premiéra muzikálu Kapka medu pro Verunku v Divadle Hybernia
  • Hraje na klavír, zpívá, moderuje
  • Natočil dva filmy s americkou produkcí