Bydlíte v domku za Prahou. Jedná se o novostavbu, anebo v něm bylo zapotřebí něco zrekonstruovat, než jste se s manželkou Dagmar Čárovou a synem Pavlem nastěhovali?

Byl to starý dům z roku 1936, takže opravám jsme se nevyhnuli. Pořizovali jsme nové topení, novou střechu. A vlastně ho opravujeme průběžně. Zrovna teď jsme dokončili přestavbu elektroinstalace a ještě nás čeká zateplení.

Kdo vám pomáhá s výběrem firem?

Naštěstí máme v ulici spoustu sousedů, kteří se vyznají. Proto dám na ně. Poradí mi firmu, s níž už mají zkušenost. Elektroinstalaci mi ale přišel udělat kamarád. Ještě mám kamaráda instalatéra a architekta, které občas také žádám o pomoc.

Jak je dům velký?

Žije s námi ještě pětaosmdesátiletá maminka mojí ženy, takže jsme chtěli, aby měla soukromí. Je soběstačná a čilá. Někdy až moc.

DALŠÍ ROZHOVORY S CELEBRITAMI NAJDETE ZDE:

Na co jste ve svém domku nejvíce pyšný?

Asi na plovoucí podlahy, které jsme si nechávali dělat, než jsme se nastěhovali. A také na odpadkový koš, kterému jsme dali jméno Karel. Mávnu nad ním rukou a otevře se. Sám jsem ale v domku nic nezbudoval, na co bych měl být pyšný. To ještě v panelovém bytě, než jsme se přestěhovali. Neměli jsme moc peněz, a tak jsem vyrobil poličky na zeď pro knížky, kterých máme s manželkou velkou spoustu. Jednou se nám pak porouchala kuchyňská linka, tak jsem volal pracovníka OPBH, aby se na ni přišel podívat. Opravil ji a přitom byl unesený z našich poliček. „Jé, to je nádhera, kdo vám to dělal,” ptal se mě. Dmul jsem se pýchou a neřekl mu, že jsem při tom zničil dvě vrtačky. Vrtal jsem totiž do paneláku osmdesát děr! Od té doby už mě kutění pustilo.

Kdo se stará o zahrádku?

Většinou já. Sekám trávu. Nepěstujeme žádnou zeleninu, akorát spousty levandule, protože nám připomíná naši milovanou Francii. Podél domu si žena vysadila růže a kytičky, jinak máme na zahrádce ještě nějaké dřeviny a túje. Jenže máme dva psy. Můj miláček je černý labrador, velký mazel. A synáček si pořídil australského honáckého, o kterého se musíme starat. Už s námi nebydlí, a tak se s ním chodí jen pomazlit. Jenže jeho pes je velmi hyperaktivní. Když manželka něco zasadí, za chvilku jí to přinese v zubech, takže má žena velkou radost… Kytičky kvůli němu berou za své. Po mně se zase sápe drápky, abych si s ním hrál, a celého mě přitom poškrábe.

Se zahradničením se také chodíte radit k sousedům?

Ano, k sousedovi, který má u domu eden. Ale nepomáhá nám na zahradě, jen si chodím pro rady.

Vizitka

  • Narodil se ve znamení Vodnáře.
  • Vystudoval herectví na DAMU.
  • V Divadle Radka Brzobohatého hraje v představeních Tančírna, Dvanáct rozhněvaných mužů a Deset malých černoušků.
  • Vidět ho můžete v seriálu Ordinace v růžové zahradě.
  • Obdivuje Pierra Richarda, Oliviera Laurenceho nebo Roberta Redforda.
  • Nejraději čte detektivky, teď má rozečtenou jednu od Jamese Hadleyeho Chaseho.

Foto: archiv TV Nova