Na začátku července jsme vám představili TOP 10 bazénů světa, které jsou v některém ohledu zcela unikátní. Nabídli jsme vám pohled na největší, nejhlubší nebo nejnacpanější bazény. Tentokrát, ještě před definitivním koncem koupací sezony, pro vás máme další inspiraci – a tou jsou nádherné bazény, kterým se po právu říká nekonečné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nekonečná svoboda

Nekonečné bazény, tedy ty, které na první pohled vypadají, že buď žádný konec nemají, nebo že končí dál, než dokážeme dohlédnout, už nejsou výsadou pouze luxusních hotelových resortů. Jejich obliba roste i mezi majiteli rodinných domů, kteří se nebojí trochu experimentovat.

Popularita nekonečných bazénů spočívá v jejich čistém designu bez nadbytečných hran a předělů, které bazén opticky oddělují od okolí. Cílem těchto moderních bazénů je naopak co nejvíce splynout s okolím a vytvořit dojem absolutní svobody bez hranic.

Nad mořem i nad městem

Krajina kolem bazénů je velmi důležitým prvkem, z něhož nekonečné bazény dokážou vytěžit to nejlepší. Velmi často se tento typ bazénů bez viditelných hran užívá v místech, kde jeho vodní hladina může opticky splynout s dalším výrazným prvkem v krajině – například s oceánem, nebo s obzorem. Nezřídka můžeme tyto moderní bazény najít také na střechách luxusních hotelů nebo mrakodrapů.

A přiznejme si to, kdo by si nechtěl v takovém bazénu zaplavat hned teď?!