Už jedenáctý ročník ankety, která oceňuje nejlepší domy v mnoha kategoriích, a to jak podle názoru odborné poroty, tak i podle názoru laické veřejnosti, už zná své výsledky. Ty jsme vám představili v tomto článku.

Hlasovalo se ve čtyřech velikostních kategoriích

Napříč všemi kategoriemi odborná porota vyhodnotila domy poctěné titulem TOP DŮM ve speciálních kategoriích: Pasivní rodinné domy, Mimořádně dostupný dům, Tradice českých stavenišť domu a zahrady a Budoucnost obnovitelných zdrojů.

Letošní ročník přinesl i jednu zajímavou skutečnost - odborná porota i hlasující čtenáři se v jedné z velikostních kategorií shodli. Ve dvanácti kategoriích je tedy jedenáct oceněných domů.

TOP DOMY 2013 - vyhlášení výsledků

I letošní ročník ukázal, že titul TOP DŮM je velice respektované a žádoucí ocenění. Svědčil o tom i vysoký zájem o účast v anketě. Všem účastníkům děkujeme. Přihlášené domy byly až na několik výjimek projekty typové. Cílem ankety tradičně bylo také ukázat, že typový dům je neprávem spojován s určitou uniformitou a omezenými možnostmi vyhovět individuálním požadavkům stavebníků. Zájem o TOP DOMY potvrzuje, že toto spojení nevychází z reality: naopak, stavebníci na dnešních typových projektech oceňují právě jejich variabilitu, praktičnost a hospodárnost.