Žehličky Philips PerfectCare GC9550 se chlubí revoluční technologii OptimalTemp, která zajišťuje jediné dokonalé nastavení teploty pro jakýkoli typ tkaniny nebo oděvu. Díky tomu je možné plynule klouzat z jednoho oděvu na druhý, a není tedy nutné oděvy třídit, nastavovat teplotu žehličky ani čekat na to, až se žehlička zahřeje, nebo naopak vychladne. Nemusíte se obávat ani o citlivé látky jako bavlna, kašmír, satén, elastin či hedvábí. Navíc nabízí dokonalou rovnováhu mezi vysokým výkonem a nízkou hlučností. Technologie Silent steam díky tlumicímu parnímu filtru a platformě potlačující hluk umožnila vyvinout první tichou a výkonnou systémovou žehličku. Pára pod tlakem až 6,5 barů proniká hluboko do látky a urychluje a zjednodušuje žehlení náročnějších materiálů. Odnímatelná vodní nádržka s objemem až 1,5 litru umožňuje snadné žehlení bez nutnosti častého doplňování vody.

Cena: 9299 Kč za komplet

Pokud potřebujete vyžehlit více prádla najednou a chcete mít vše hotovo v co nejkratším čase, je parní stanice Bosch Sensixx DS37 EditionRosso s příkonem až 3100 wattů dobrou volbou. Tlak 5,5 barů pronikne hluboko do látky a díky žehlicí ploše PalladiumGlissée s moderním uspořádáním parních kanálků si spotřebič rychle poradí se záhyby a pomačkaným materiálem.

Funkce UltimateSteam jediným zmáčknutím aktivuje tři zvlášť intenzivní, 230gramové parní rázy, které si zaručeně poradí s každou překážkou. Systém Calc’nClean Advanced System má odvápňovací kolektor zachycující uvolněné vápenaté usazeniny z parní komory a žehlicí desky stačí jednoduše jednou za čas propláchnout pod tekoucí vodou, a tím přístroj spolehlivě chránit před zavápněním. Systém SecureLock zajišťuje bezpečnost v každé poloze tím, že drží žehličku bezpečně na parní stanici, takže při přenášení či ukládání nemůže spadnout.

Cena žehličky: 1990 Kč, cena parní stanice: 6290 Kč

Vlajkovou lodí nové řady W od společnosti Panasonic je model NI-W920 s netradičním designem. Doslova nepřehlédnutelným poznávacím znamením žehličky je oboustranně symetricky tvarovaná žehlicí plocha, která umožňuje snadný a rychlý klouzavý pohyb po žehleném oblečení ve všech směrech. Její netradiční tvar oceníte zejména při žehlení kritických míst, jako jsou různé záhyby na košilích a halenkách, kde už při malé nepozornosti hrozí pomačkání. Parní výkon 40 mg/min. a speciální povrch žehlicí plochy garantují rychlé a bezproblémové žehlení, snadnou údržbu a dlouhou životnost.

Žehlicí deska s označením Hydrapower je dlouhá 28 cm a široká více než 12 cm. Pokrývá ji hliníková vrstva Alumite, která se mimo jiné používá i při povrchové úpravě součástek do automobilových motorů. Je tedy odolná vůči poškrábání. Hrany žehlicí plochy jsou dobře viditelné ze všech úhlů, což zjednodušuje manipulaci se žehličkou v okolí knoflíků či na límcích pánských košil.

Po celém obvodu žehlicí plochy jsou paprskovitě rozmístěné napařovací otvory, které rovnoměrně rozptylují páru, což přispívá k dokonale plynulému pohybu po žehleném oblečení. Parní výkon žehličky je 40 g/min., s přídavným vertikálním napařováním až 140 mg /min.

Cena: 1999 Kč

Titulní foto: www.thinkstockphotos.com