Představte si velký lustr. Zvětšete ho tak 30x, dejte do něj 50x víc žárovek a zkuste si ho představit v největším prostoru, co znáte. Třeba v divadle. Jsou však osvětlovací tělesa, kterým by bylo i Stavovské divadlo malé. Luxusní hotely s ohromnými centrálními lobby, kde od patnáctého podlaží až k zemi visí gigantické křišťálové lustry, nejsou výjimkou. Tedy ve světě. Třeba v Las Vegas. Tady je v hotelech tolik přepestré osvětlovací krásy, až z toho přechází zrak. Asi nejvýznamnějším je v tomto směru hotel Cosmopolitan. Především gigantický lustr v baru JetSet je pravou ikonou mezi světly. Navrhl ho Rockwell Group a je složený z dvou milionů semitransparentních krystalů. Prochází přes tři patra a jeho součástí je i deset speciálních „detašovaných“ světel, která vytvářejí iluzi postupného zažínání lustru. V naší fotogalerii ale uvidíte i další hotely světa a jejich osvětlení, které leckdy stojí desítky milionů, a to i v dolarech.

osvětlení hotelů







Je tu však ještě jedna velmi příjemná informace. V Česku je jedna firma, která je špičkou v tomto oboru na světě. Jablonecká Preciosa dodává lustry na zakázku do hotelů celého světa. Namátkou vybíráme třeba Palazzo Hotel a Casino v Las Vegas, Four Seasons Hotel v Pekingu, Hilton v Burse, Ritz Carlton v Hongkongu, Swissotel v Moskvě a další. Pojďte se v další fotogalerii podívat, co Preciosa dovede. Je to opravdu fantastická podívaná.

osvětlení hotelů od Preciosy

A pokud jste se ještě nedostatečně inspirovali pro koupi svého vlastního osvětlení, pořiďte si časopis DŮM&ZAHRADA č. 8/13, kde je jedním z témat právě osvětlení domů. Objednat si jej můžete jak v tištěné podobě (veškeré informace o předplatném najdete zde), tak i v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety či telefony.